Računalništvo, telefonija
10.10.2019 06:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Tudi Slovenci razvijamo napredne rešitve

Nova številka revije: Tudi Slovenci razvijamo napredne rešitve
Nova številka revije: Tudi Slovenci razvijamo napredne rešitve

Vsi poznamo največja in najuspešnejša tehnološka podjetja iz tujine – razvijalce naprednih rešitev, ki nam lajšajo delo in življenje. Kaj pa pri nas? Tudi Slovenci imamo uspešna podjetja, nekatera tudi na globalni ravni predstavljajo gonilno silo tehnološkega napredka.

Slovenci smo nadpovprečno inovativen narod in ne, ne gre zgolj za govorice. To je pokazala nedavna raziskava Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) in poslovne šole Insead. Slovenija na lestvici najbolj inovativnih držav namreč trenutno zaseda kar 31. mesto (Global Innovation Index) od skupno 129 držav.

Bomo v življenju preživeli slabih sedem let na družbenih omrežjih?

Dejstvo je, da se trendi na področju rabe družbenih omrežij iz leta v leto spreminjajo. Zanimivo je opazovati, kako mlajše generacije sprejemajo nove in že obstoječe aplikacije ter kako se njihov način rabe razlikuje od generacij njihovih staršev. Torej, katere so danes tiste aplikacije oziroma družbena omrežja, ki uporabnikom predstavljajo glavne komunikacijske kanale?

Se morda spominjate, kako je bilo pred 10 leti, ko so strokovnjaki s področja sociologije in psihologije opozarjali na vse nevarnosti in pasti, ki jih prinašajo družbena omrežja? Facebook je ravno v tistem času postal ena največjih inovacij vseh časov in za seboj potegnil nemalo število odprtih vprašanj. Ste se kdaj vprašali, kako zelo so se spremenila naša življenja od prihoda Facebooka, Twitterja, Instagrama in ostale druščine?

Ali zares potrebujemo kamero z 48 milijoni slikovnih točk?

Kamera z 48 megapiksli postaja na področju mobilne telefonije skorajda že standard, ne glede na to, koliko stane telefon. Vprašanje pa je, ali na napravah resnično potrebujemo takšno kamero?

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Android: 11 let sistema, ki je spremenil svet
  • NASA preizkuša svoje prvo električno letalo
  • Microsoft presenetil s prepogljivim telefonom

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več