Računalništvo, telefonija
15.10.2009 10:09
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova serija QNAP podatkovnih strežnikov

QNAP TS-210
QNAP TS-210

Podjetje QNAP je bogato družino podatkovnih strežnikov za domače in zahtevne poslovne uporabnike obogatilo z novim modelom za dva diska TS-210. Gre za model, ki je pisan na kožo nekoliko manj zahtevnim domačim uporabnikom, za bolj zahtevne je na voljo model TS-219P, za zahtevno poslovno uporabo pa model TS-239 Pro.

TS-210 iz QNAP družine dveh trdih diskov je praktičen domači podatkovni strežnik, ki ga po priklopu na usmerjevalnik (ang. »router«) lahko damo v skupno rabo vsem računalnikom, ki so priklopljeni v omrežje. Ker ima že vgrajen FTP strežnik, ga lahko za izmenjavo velikih datotek uporabljajo tudi prijatelji, kot zanimivo idejo pa velja omeniti tudi možnost neposrednega pošiljanja fotografij z dopusta na domači strežnik. Prav tako ima TS-210 vgrajen BitTorrent odjemalec, dodatno pa lahko namestimo tudi eMule, kar bo uporabnikom tovrstnih storitev olajšalo delo, zmanjšalo račun za elektriko in odpravilo stres ob nočnem brnenju ventilatorjev osebnih računalnikov. Naprava ima vgrajenih še vrsto drugih funkcij kot so spletni strežnik Apache s podporo za Joomlo, WordPress in podatkovne baze MySQL, multimedijski strežnik, podporo za iTunes in povezljivost z MAC operacijskimi sistemi, možnost videonadzora s povezavo do dveh IP kamer, možnost obveščanja o stanju sistema preko elektronske pošte in drugo. Vse vgrajene funcije lahko nastavljamo in nadziramo s prijaznim uporabniškim vmesnikom, do katerega pridemo kar preko kateregakoli spletnega brskalnika.

Z modelom TS-210 se je podjetje QNAP, ki je v Sloveniji prisotno že več kot leto dni, približalo uporabnikom, ki ne potrebujejo vseh zmogljivosti njegovih velikih bratov, kljub temu pa imajo z zrcaljenjem dveh diskov poleg vseh že naštetih možnosti zagotovljeno odlično varnost pred izgubo dragocenih podatkov ob morebitni okvari trdega diska.

QNAP je na področju omrežnih podatkovnih strežnikov (NAS) eden vodilnih proizvajalcev na svetu, saj se njegovi inženirji vdano posvečajo predvsem temu segmentu informacijskih tehnologij, o čemer pričajo številne prejete nagrade za kvaliteto in odličnost. Več o podjetju in proizvodih najdemo na www.qnap.si.


Prijavi napako v članku