Računalništvo, telefonija
03.01.2020 09:11

Deli z drugimi:

Share

Nova pametna ročna ura Apple Watch Series 5 za dobre namene!

Nova pametna ročna ura Apple Watch Series 5 za dobre namene!
Nova pametna ročna ura Apple Watch Series 5 za dobre namene!

Septembra lani je podjetje Apple na trg poslalo pametno ročno uro Watch Series 5, ki se od predhodnice razlikuje predvsem po zaslonu. Nova pametna ročna ura računalniškega giganta je opremljena s kakovostnejšim zaslonom, ki temelji na tehnologiji LTPO in ima frekvenco osveževanja en kiloherc. To v praksi pomeni, da naj bi bil novi zaslon precej bolj varčen z električno energijo. Poleg tega razpolaga še s kopico nadvse zanimivih možnosti.

Na spletu so se nedavno pojavile govorice, da naj bi podjetje Apple kmalu ponudilo v prodajo še posebno različico pametne ročne ure Watch Series 5. Tu bo šlo za različico RED oziroma rdeče obarvano različico, ki se bo pridružila obstoječi paleti naprav, ki temeljijo na aluminijasto srebrni, zlati in vesoljski sivi barvni kombinaciji. Ves izkupiček od prodaje pametnih ročnih ur Watch Series 5 bo seveda šel v Globalni sklad za boj proti AIDS-u, malariji in tuberkulozi, pri čemer se je od leta 2016 do danes na ta način zbralo kar preračunanih 196 milijonov evrov sredstev. To pa je pripomoglo k rešitvi številnih človeških življenj širom sveta.

Drugih sprememb za pametno ročno uro Apple Watch Series 5 RED, vključno s strojnimi specifikacijami, ni pričakovati. Več o novosti pa naj bi bilo znanega v prvi polovici letošnjega leta, vključno z njeno maloprodajno ceno.


Prijavi napako v članku