Telefoni
09.07.2019 13:47

Deli z drugimi:

Share

Nova Nokia s kar tremi fotoaparati?

Novi telefon Nokia bo resnično nekaj posebnega!
Novi telefon Nokia bo resnično nekaj posebnega!

Pametni telefon je nenadomestljiva naprava sodobne družbe. Kakovost pa je pomemben dejavnik, ko se odločamo za nakup novega. Ker to v veliki meri drži tudi za kakovost zajema fotografij in videoposnetkov, pri podjetju HMD Global pripravljajo nov pametni mobilni telefon Nokia, ki bo opremljen s kar tremi digitalnimi fotoaparati, ki bodo postavljeni v stekleno ohišje okrogle oblike.

Vsi trije digitalni fotoaparati novega pametnega mobilnega telefona Nokia bodo opremljeni s kakovostno optiko Zeiss. Glavna kamera bo opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, kar bo dovolj tudi za najzahtevnejše uporabnike. Poleg visokoločljivega digitalnega fotoaparata bomo tu našli še kakovostno širokokotno kamero in globinsko tipalo. Pod digitalnimi fotoaparati pa bomo našli še bralnik prstnih odtisov.

Novi telefon Nokia ne bo razočaral niti po strojni plati. Za prikaz slik naj bi bil namreč uporabljen zaslon s 16-centimetrsko oziroma 6,3-palčno diagonalo in ločljivostjo FHD+, medtem ko bo preračunavanju podatkov kos mobilni procesor Snapdragon 660 podjetja Qualcomm. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie, medtem ko bo dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavljala baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur. Več informacij o novosti naj bi bilo znanih v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku