Računalništvo, telefonija
24.02.2019 09:25
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova možnost brskalnika Chrome

Novi Google Chrome bo omogočil neposredno urejanje dokumentov PDF.
Novi Google Chrome bo omogočil neposredno urejanje dokumentov PDF.

Programerji podjetja Google so nedavno sprejeli odločitev, da bodo določenim spletnim stranem otežili zaznavo nevidnega načina delovanja pri uporabi spletnega brskalnika Google Chrome (http://bit.ly/2GZj0M8). To bodo programerji podjetja Google dosegli z navideznim pomnilnikom, ki bo shranjeval datoteke na način, kot bi spletni brskalnik deloval v običajnem načinu, le da bodo te datoteke po končni uporabi izbrisane. Poleg tega bodo uporabniki spletnega brskalnika Google Chrome dobili še eno uporabno možnost, ki pa se nanaša na datoteke priljubljenega formata PDF.

Zanesenjaki spletnega portala XDA Developers so razkrili, da bo novi spletni brskalnik Google Chrome prinesel boljše možnosti za upravljanje z dokumenti PDF. Nove možnosti bodo uporabnikom prikazane v obliki peresa na desni strani okna, ko bodo odprli dokument PDF. Ta ikona bo združevala številna programska orodja, ki bodo omogočala urejanje, označevanje in brisanje vsebine dokumentov v formatu PDF. Za označevanje naj bi bilo uporabnikom na voljo kar 28 različnih barvnih odtenkov in 8 različnih velikosti navideznega peresa.

Novosti v povezavi z urejanjem dokumentov vrste PDF bodo uporabnikom na voljo v naslednjih nekaj tednih, in sicer v navezi z novo različico spletnega brskalnika Google Chrome. Nove možnosti za urejanje datotek PDF bodo na voljo uporabnikom spletnega brskalnika Google Chrome vseh večjih operacijskih sistemov, in sicer Windows, Linux in macOS.


Prijavi napako v članku