Varnost
14.02.2024 10:58
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova izkušnja avtentikacije s SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card

Phishing napadi, kraja identitete in na videz običajne človeške napake vsakodnevno povzročajo varnostna tveganja. Ker vse več organizacij »seli« svoje vire v oblak, so ti izzivi še bolj izraziti kot prej.

Že dolgo poznane prakse multi-faktorske avtentikacije pri nekaterih uporabnikih naletijo na odpor, kar ni presenetljivo, če vemo, da so tovrstne metode za uporabo v praksi zelo pogosto zapletene. Po Gartner-ju je prav slaba uporabniška izkušnja eden glavnih razlogov, zakaj se uporabniki izogibajo uporabi MFA. Toda kako premagati te izzive?

Ukradene identitete so najpomembnejše orodje v rokah napadalcev 

Število phishing napadov nenehno narašča. Po lanskoletni raziskavi Thalesa (2023 Thales Data Threat Report),  je kar 43 % vprašanih navedlo, da opažajo povečanje števila phishing napadov. Ista raziskava poudarja, da je glavni razlog težav človeški dejavnik, torej napake, ki napadalcem olajšajo izvedbo napadov. 

Enkrat ukradene identitete so najpomembnejše orodje v rokah napadalcev in odpirajo vrata do internih virov. Po Verizon 2023 Data Breach Investigations Report-u, so uspešni vdori v sisteme najpogosteje posledica ukradenih identitet (49 %) in phishing napadov (16 %). 

Sodobno poslovanje in življenje temeljita na stalni povezanosti. Poleg številnih prednosti, kontinuirana povezanost pomeni tudi, da lahko vsak posameznik in vsako podjetje kadarkoli postane žrtev kibernetskega napada. Phishing napadi so najbolj razširjena taktika in napadalcem zelo enostavno odprejo pot do internih storitev in tajnih podatkov. 

Po uspešnem vdoru (za katerega je lahko odgovoren le en klik na e-poštno priponko) lahko kibernetski napadalec pridobi nepooblaščen dostop do omrežja posameznika ali podjetja in sproži vrsto zlonamernih dejanj – od zlonamernega software napada, preko sistemskih motenj, ki jih povzroči ransomware napad, do trajne izgube in kraje podatkov. 

Predanost Thalesa v razvoju rešitev, ki organizacijam po vsem svetu olajšajo soočanje z varnostnimi izzivi je privedla do razvoja nove rešitve – SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card. Ta inovativna in user-friendly rešitev združuje biometrijo in NFC tehnologijo ter končnim uporabnikom omogoča preprosto in varno avtentikacijo iz več vrst naprav. Namesto gesla, SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card zahteva samo prstni odtis.

SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card je opremljena s FIDO2, biometrijo na napravi in ​​NFC. Vir: Thales

Glavne prednosti SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card 

SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card tehnologija končnim uporabnikom olajša uporabo multi-faktorske avtentikacije brez gesla. Namesto uporabe zastarelih gesel, se lahko uporabniki hitro in enostavno avtenticirajo z uporabo biometrije. 

Poleg tega, da omogoča lažjo in hitrejšo avtentikacijo za končne uporabnike, SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card ščiti pred phishing napadi in Man-In-The-Middle napadi. Rešitev zagotavlja večje sprejemanje in osvajanje MFA prakse, kar dolgoročno zagotavlja močnejšo zaščito podatkov. 

 SafeNet IDPrime FIDO Bio Smart Card:  

  • FIDO2, biometrija na napravi in NFC 
  • Certifikacija za FIDO 2.1 Level 1 in Chip CC EAL6+ 
  • PIN in biometrična (prstni odtis) verifikacija uporabnika 
  • Kontaktni in brezkontaktni načini delovanja 
  • Podpora za Windows, Mac, Linux, Android in iOS 
  • Kompatibilnost z vsemi storitvami, ki podpirajo WebAuthn in U2F 

 


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več