Računalništvo, telefonija
03.10.2012 10:29
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova generacija spletnih tiskalnikov

Nova generacije Epson spletnih tiskalnikov.
Nova generacije Epson spletnih tiskalnikov.

V zadnjih letih se vse več storitev seli na splet, med glavnimi lahko izpostavimo nakupovanje, spletno bančništvo in spletno trgovanje. Spletne storitve so se razširile tudi v navadne trgovine in restavracije, kjer so sistemi načrtovani tako, da jih je mogoče upravljati tudi s tablicami in pametnimi mobilniki. Glavna prednost takšnih sistemov je hitrost izgradnje in precej nižji stroški vzpostavitve, saj inštalacija na vsako napravo ni več potrebna.

Tiskanje računov s spletne aplikacije normalno zahteva razvoj zapletenega programa in spletni strežnik, na katerega bo aplikacija nameščena. Da bi na tem področju privarčevali kar največ denarja, je Epson razvil posebne tiskalnike računov serije TM-i.

Pametni Epson tikalniki imajo vgrajeno XML spletno storitev, kar pomeni, da uporabnikom ni potrebno nameščati dodatne programske opreme in gonilnikov na posamezni terminal, ki je v uporabi, prav tako za delovanje ne potrebujemo namenskega strežnika. Epsonovi pametni tiskalniki imajo tovarniško vgrajen ePOS-Print aplikacijski vmesnik, ki omogoča enostavno pisanje tiskalnih programov -slednji račun prilagodijo vašim željam. Tiskalniki imajo vgrajen tudi PHP strežnik, spletno aplikacijo pa je mogoče shraniti na SD kartico – tako lahko zgradimo brezračunalniški sistem. Da je zadeva primerna tudi za velika podjetja, dokazuje zmožnost priključitve do 20 tiskalnikov na eno omrežje. Novi tiskalniki so več kot primerni za restavracije, trgovine in bare.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku