Računalništvo, telefonija
14.09.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Nova generacija modularnih dvožilnih IP sistemov

.. Novi modularni dvožilni IP domofonski sistemi so kot nalašč za starejše stavbe, ki imajo dvožilno inštalacijo že postavljeno, tako da lahko zamenjamo zgolj module in z modernimi rešitvami pozdravimo prihodnost ..
Nova generacija modularnih dvožilnih IP sistemov
Nova generacija modularnih dvožilnih IP sistemov

Domofoni nam poenostavijo marsikaj. Najprej smo z njimi zgolj na daljavo govorili z osebo pred vrati hiše, bloka ali poslovne stavbe in ji odklenili vrata, danes jo lahko že vidimo na zaslonu, nameščenem v stanovanju, lahko celo na mobilnem telefonu. Skratka, možnosti je ogromno.

Idealen za zamenjavo že obstoječega sistema

Z novo generacijo modularnih dvožilnih IP sistemov je HIKVISION precej poenostavil zamenjavo domofonskega sistema v stavbah, kjer je dvožilna inštalacija že vzpostavljena, želeli pa bi si modernih rešitev brez prevelikih posegov. V tem primeru lahko zgolj zamenjamo module in moderniziramo tovrstni sistem. Seveda lahko dvožilni sistem napeljemo tudi v povsem novi stavbi in uporabljamo isto rešitev.

HIKVISION je sicer vodilni svetovni dobavitelj inovativnih izdelkov in rešitev za video nadzor. Zdaj so pripravili že omenjeni dvožilni modularni IP sistem, prilagodljiv in pripravljen za skorajda kakršenkoli scenarij.

Visoka ločljivost, nočni vid, WDR …

Sistem prinaša vse prednosti nadzora s pomočjo zgolj dveh žic – za napajanje in za podatke. Namestitev je temu primerno nadvse enostavna, prihranili boste čas in denar. Prav zato je rešitev odlična za posodabljanje domofonskega sistema v večstanovanjskih stavbah in pisarnah.

Kamera visoke ločljivosti omogoča jasno sliko na notranjem zaslonu. IR zagotavlja tudi nočni vid, tako da tudi ob zelo šibki svetlobi ne boste imeli težav s prepoznavanjem osebe, ki stoji pred vašimi vrati. Pri kameri so poskrbeli tudi za WDR (širok dinamični razpon), kar pomeni, da boste osebo jasno videli tudi, če bo za njo močna svetloba. Brez tega bi najverjetneje videli zgolj silhueto. Na zaslonu boste imeli pregled nad tem, kaj se dogaja pred vašim pragom, z mobilno aplikacijo pa boste to lahko spremljali kjerkoli in kadarkoli boste želeli.

Modularnost nudi ogromno možnosti

Sama modularnost daje sistemu ogromno različnih možnosti. Z moduli izberete rešitve, ki vam najbolj ustrezajo. Lahko si omislite zgolj kamero z mikrofonom in gumb, na katerega obiskovalec pozvoni. Dodate lahko modul za odpiranje vrat z brezkontaktnimi karticami. Prav tako je lahko del sistema šifrator oziroma tipkovnica ali pozivne tipke – ki jih je lahko do 256. Zunanje enote so lahko podometne ali nadometne – kar vam bolj odgovarja.

“Ta razširitev je odličen primer in predstavlja HIKVISION kot ponudnika varnostnih rešitev za pametne domove, ki združuje domofone z videonadzornimi sistemi, nadzorom dostopa in ostalimi varnostnimi rešitvami”, pravi Cenek Maly, produktni vodja za EU pri podjetju HIKVISION. “To prinaša različne sodobne rešitve in funkcije, kot so nadzor preko mobilne aplikacije, slike z visoko ločljivostjo in neverjetna kakovost zvoka, da bi sisteme stanovanjskih domofonov dvignili na novo raven.”

Več o ponudbi najdete na spletnem naslovu mars-commerce.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več