Računalništvo, telefonija
04.10.2019 07:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova aplikacija Uber z vrsto odličnih možnosti

Nova aplikacija Uber bo še dodatno izboljšala izkušnjo uporabnikov priljubljene storitve.
Nova aplikacija Uber bo še dodatno izboljšala izkušnjo uporabnikov priljubljene storitve.

Storitve Uber ni treba posebej predstavljati, saj jo poznajo že praktično vsi, ki so obiskali kakšno večje mesto po svetu. Omogoča enostaven priklic prevoza prek priročne mobilne aplikacije. Delovanje storitve je izjemno preprosto, saj v aplikaciji le označimo, kje smo, Uber pa nato opozori najbližjega voznika in nam pokaže, kako hitro bo avto pripeljal. Prevoz plačamo prek aplikacije, potem ko ta izračuna prepotovano razdaljo, storitev pa je pogosto cenejša od klasičnega taksija.

Nova različica mobilne aplikacije Uber, ki je trenutno na preizkušnji tako v Združenih državah Amerike kot tudi v nekaterih drugih državah, je še za odtenek boljša. Ta namreč na enem mestu prikazuje tako storitve prevoza kot dostave hrane, hkrati pa uporabniku omogoča hitrejšo in enostavnejšo izbiro želenega načina prevoza. Ena izmed novih možnosti je tudi funkcionalnost “Verify Your Ride”, ki uporabnikom omogoča preverjanje vožnje s štirimestno kodo PIN in potrditvijo, da so dejansko vstopili v pravo vozilo – z naknadnim preverjanjem kode PIN s kodo voznika. Dodatno varnost bo uporabnikom v prihodnosti zagotovila tudi tehnologija ultrazvočnih valov, ki bo služila kot način preverjanja uporabnikov, vozil in voznikov Uber.

Prenovljena mobilna aplikacija Uber prinaša tudi izboljšano možnost pošiljanja sporočil službam za nujne primere (kjer takšna možnost obstaja). Ta sporočila sedaj vsebujejo tudi informacije, kot so model vozila, tablice in lokacija vozila, v katerem se nahaja uporabnik. Povsem nova je tudi možnost “Bike Lane Alert”, ki bo opozorila uporabnike, če bodo ti želeli izstopiti na mestu, kjer se v neposredni bližini nahaja kolesarska steza (za več kot 200 mest po vsem svetu).

Tu seveda ne gre spregledati možnosti preverjanja identitete voznika v realnem času, kar bo uporabniku omogočilo, da preveri, ali je voznik res takšen, kot se predstavlja v sistemu Uber. Poleg tega bo obraz prikazan v 3D načinu, uporabnik pa ga bo lahko prosto premikal. Nove možnosti bodo vsem uporabnikom na voljo v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku