Industrija
Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
29.04.2022 07:50

Deli z drugimi:

Share

Nov sistem SLS 3D tiskanja Wematter Gravity zdaj tudi v Sloveniji

Švedski proizvajalec 3D tiskalnikov Wematter, podjetje, ki ponuja napredno SLS tehnologijo v uporabniku prijazni strojni in programski rešitvi, je podpisal dogovor s slovenskim zastopnikom Solid World d.o.o.

Partnerstvo Wematterju omogoča, da preko Solid World distribuira SLS 3D tiskalnik Gravity na popolnoma novem trgu, kar je popolnoma v skladu z Wematterjevo strategijo rasti in širitve v Evropi.

Wematter, ustanovljen leta 2014, je osredotočen na razvoj SLS 3D tiskalnikov, posebej za pomoč pri zmanjševanju ovir pri sprejemanju SLS tehnologije in posledično pri povečanju splošne uporabe aditivne proizvodnje.

Njegova ustanovitelja, Robert Kniola in Henrik Lundgren, imata izkušnje pri delu z brizganjem, rezkanjem, FDM, SLA in SLS 3D tiskanjem. Ustanovitelji so na podlagi tega znanja o industriji ugotovili tržno vrzel s ciljem zagotovitve SLS 3D tiskanja na bolj dostopen in enostaven način.

SLS 3D tiskalnik Gravity je primeren za uporabo v pisarnah ali delavnicah, zasnovan pa je za 3D tiskanje vzdržljivih SLS komponent.

Kaj vključuje ekosistem Wematter Gravity?

  • Gravity – SLS 3D tiskalnik
  • Atmosphere – Enota za regulacijo komore
  • Deep Space – Programska oprema za 3D tiskanje
  • Density – Postaja za čiščenje tiskanih izdelkov
  • Inertia – Zbiralnik prahu
  • Aurora – SLS material – poliamidni prah

“Mehanske lastnosti in enostavna uporaba so bili vedno naši glavni cilji in menimo, da je to najboljša pot za spremembo vedenja v smeri aditivne proizvodnje,” pravi Robert Kniola, ustanovitelj in izvršni direktor pri Wematterju.

3D tiskalnik Gravity SLS je robusten, zato lahko prenese ekstremno vroča in hladna delovna okolja. Medtem postaja za naknadno obdelavo Density uporablja vodno peskanje in obdelavo s stisnjenim zrakom za čiščenje tiskanih delov, tudi v pisarniških okoljih.

Poenostavite SLS 3D tiskanje

Gravity 3D tiskalnik ima vgradno prostornino 300 x 300 x 300 mm. Opremljen je z integriranim sistemom za ravnanje s prahom, ki pomaga dodatno izboljšati enostavnost uporabe ter s pnevmatskimi sistemi za pomoč pri transportu, doziranju in odstranjevanju prahu v zaprtem sistemu.

Sistem je pripravljen za uporabo v oblaku, kar omogoča spremljanje in nadzor procesa nad vgrajenimi senzorji, kamero in elektroniko. Za pošiljanje tiskanih opravil iz katere koli naprave, vključno z računalnikom, mobilnim telefonom in tablico, je Wematter razvil lastno programsko opremo za pripravo tiskanja Deep Space, ki se s tiskalnikom Gravity povezuje v oblaku.

Ko uporabnik naloži svoje .stl ali .step datoteke, lahko programska oprema Deep Space z uporabo algoritmov zloži in postavi v čakalno vrsto 3D modele.

Wematter razvija več materialov za 3D tiskalnik Gravity. 3D tiskalnik prejmete z materialom Wematter Aurora, ki je na osnovi PA11. Podjetje je v zadnjih treh letih razvilo prah na osnovi nanoceluloze in začelo raziskovalni projekt, ki želi uvesti prevodne materiale na osnovi grafena za SLS 3D-tiskanje.

Vsestranska rešitev za naknadno obdelavo

Sistem za naknadno obdelavo Density uporablja vodno peskanje in obdelavo s stisnjenim zrakom za čiščenje tiskanih SLS kosov. Deluje lahko v pisarniških, laboratorijskih in proizvodnih okoljih. Poleg tega Wematter pravi, da se lahko uporablja na kosih Polyjet, SLA, FDM in SLS.

Nova funkcija Density je šoba s spremenljivim vodnim curkom. Uporabniki lahko izberejo širok curek za hitro odstranjevanje prahu z velikih površin ali koncentriran curek za osredotočeno pranje (npr. za ciljanje na votline in ozke prehode).

Za Density je značilno tudi tiho delovanje, zato ga imate lahko kar v pisarni. Skupaj z izboljšanimi varnostnimi funkcijami je namen čim večjemu številu uporabnikov (industrijskim in neindustrijskim) omogočiti, da sprejmejo tehnologijo.

Nove funkcije, ki jih vključuje Gravity 2022, so med drugim, da bere embalažo prahu s pomočjo QR kod v izogib tovarniškim zmešnjavam. Poleg tega ima novi tiskalnik laserski sistem za tiskanje belih, sivih ali črnih materialov iz različnih skupin materialov (trenutno 9 različnih materialov, še več jih je v razvoju; vključuje PA12, PA11, ESD, PP, TPU in visokotemperaturne tehnične materiale). Druge nove funkcije vključujejo prenovljen hladilni sistem, nove pnevmatske sisteme in energetsko učinkovitejši laserski projekcijski sistem.

Prav tako so uvedli osvetlitev v komori, s ciljem poenostavljenega odstranjevanja prahu in jemanja 3D modelov.

Wematterjeva pionirska end-to-end rešitev širi komercialne priložnosti na trgu, saj naj bi v štirih letih narasel za sedemkrat; trenutno je vreden 5 milijard evrov.
Wematterjeva rešitev v vrednosti 100.000 € olajša in pohitri delo razvijalcev, da ustvarijo nove izdelke, delavnicam pa bo omogočeno, da izdelajo trajne izdelke in uporabne rezervne dele.

Poslovni model Product-as-a-service (PaaS) ustvarja pogoje za stabilne in ponavljajoče se prihodke od najemnin in prodaje materialov za proizvodnjo.

Za več informacij o SLS 3D sistemu Wematter se obrnite na pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World iz Radomelj. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Solid World.
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji 3D tehnologija

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več