Telefoni
29.06.2016 18:29
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov Galaxy Note 7 naj bi ponujal tudi posodobljeni uporabniški vmesnik

Novi Galaxy Note 7 naj bi bil predstavljen že 2. avgusta.
Novi Galaxy Note 7 naj bi bil predstavljen že 2. avgusta.

Informacije o prihajajočem Galaxy Note 7, ki naj bi ga Samsung predstavil to poletje, se kar vrstijo. Samsungov oglaševalski stroj je očitno že v polnem teku saj pojavljanje neuradnih informacij pred samo uradno predstavitvijo odvrača kupce od morebitnega nakupa pametnega telefona konkurenčnih podjetij. Zato ne preseneča, da se vsak dan pojavi kakšen nov podatek o tem kaj naj bi pri Samsungu ponujali.

Nova generacija najbolj zmogljivega samsungovega pametnega telefona naj bi ponujala posodobljen in prenovljen uporabniški vmesnik Touchwiz. Slednji predstavlja dodatek, ki ga pri Samsungu integrirajo na sami platformi Android. V preteklosti je bil ravno ta dodatek ena izmed največjih nevšečnosti uporabe samsungovih pametnih telefonov vendar pa se zdi, da podjetje svoje kritike jemlje resno in se med drugim tudi zato odloča za posodobitve.

Nova generacija Touchwiza med drugim prinaša novo aplikacijo za komunikacijo oziroma pošiljanja sporočil. Po trenutno znanih informacijah naj bi aplikacija tako po delovanju kot tudi po izgledu spominjala na applovo aplikacijo iMessages. Samsung s tem očitno želi vzpostaviti lastno platformo s pomočjo katere bodo uporabniki komunicirali in glede na to, da med vsemi proizvajalci proda največ pametnih telefonov, je takšen ukrep povsem pričakovan. V primeru, da bo veliko uporabnikov uporabljalo omenjeno aplikacijo si bo Samsung priboril tudi večjo pogajalsko moč v primerjavi z Googlom in njegovo platformo Android.

Opisana novost pa ni edina. Touchwiz naj bi bil vizualno prečiščen in tako uporabniku prikazoval manj elementov. Samsung naj bi se poslužil tudi tako imenovanega blurr efekta oziroma zamegljevanja ozadja. Slednje je bilo na modernih pametnih napravah prvič predstavljeno pri operacijskem sistemu iOS 7, ki ga je Apple predstavil leta 2013.

Ni kaj, pričakovanja ob novem Note 7 so na vrhuncu in na Samsungu je, da uporabnike ne razočara. Po prvih neuradnih informacijah se zdi, da bo pametni telefon ponovno navdušil vse ljubitelje blagovne znamke Samsung.


Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku