Telefoni
25.10.2012 08:46

Deli z drugimi:

Share

Nokia napada s cenovno ugodnim mobilnikom Lumia 510

Nokia Lumia 510 je kot nalašč za tiste, ki za nakup pametnega mobilnika niso pripravljeni odšteti veliko denarja.
Nokia Lumia 510 je kot nalašč za tiste, ki za nakup pametnega mobilnika niso pripravljeni odšteti veliko denarja.

Poslovni rezultati podjetja Nokia so katastrofalni. Čeprav je finski gigant na robu zloma, ta očitno še ne namerava vreči puške v koruzo. Nokia je namreč najavila nov pametni mobilni telefon Windows Phone, ki je dosegljiv tudi tistim z nekoliko plitkejšimi žepi. Za novi pametni mobilnik Lumia 510 bo namreč v prosti prodaji potrebno odšteti zgolj okrog 150 evrov (brez davka na dodano vrednost).

Ker gre za cenovno ugoden mobilnik, strojnih presežkov od novinca ni pričakovati. Nokia je pametni mobilni telefon Lumia 510 opremila s povprečnim 4-palčnim oziroma 10,2-centimetrskim zaslonom ločljivosti 480 x 800 slikovnih točk. Novinec za preračunavanje podatkov uporablja (podhranjen) procesor Snapdragon S1 frekvence 800 megahercev. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik skromne kapacitete 256 megabajtov. Za zajem fotografij in videoposnetkov je na voljo fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk.

Pri pametnem mobilnem telefonu Nokia Lumia 510 najbolj bode v oči to, da ima na voljo le štiri gigabajte prostora za shranjevanje aplikacij, fotografij, videoposnetkov, glasbe in drugih datotek. Ta namreč ni razširljiv s pomnilniškimi karticami microSD. Nokia zagotavlja, da bo nanj vseeno mogoče namestiti prihajajoči Windows Phone 7.8.

Mobilni telefon Nokia Lumia 510 za manj zahtevne uporabnike bo na voljo v rdeči, rumeni, svetlo modri, beli in črni barvi. Novost bo novembra naprodaj v Indiji, na Kitajskem, v azijsko-pacifiških državah in v Južni Ameriki. Na staro celino bo prispel konec leta oziroma najkasneje v prvem tromesečju naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku