Telefoni
20.10.2014 15:18

Deli z drugimi:

Share

Nokia Lumia 1090: Izjemen mobilnik za dostopno ceno?

Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia Lumia 1090 naj bi bil naprodaj še pred koncem letošnjega leta!
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia Lumia 1090 naj bi bil naprodaj še pred koncem letošnjega leta!

Podjetje Microsoft je nedavno od Ameriške Zvezne komisije za komunikacije (Federal Communications Commission) pridobilo dovoljenje za trženje pametnega mobilnega telefona Nokia z razvojno oznako RM-1090, kar pomeni, da bo novost kmalu na voljo v prosti prodaji. Novost naj bi bila v osnovi nova različica pametnega mobilnega telefona Lumia 830, saj zunanje mere ohišja znašajo 139,9 x 71,1 milimetrov. Iz pridobljenega dovoljenja je še razvidno, da bo novi pametni mobilni telefon družine Lumia podpiral sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM.

Zanesenjaki spletnega portala AdDuplex zatrjujejo, da bo prihajajoči pametni mobilni telefon Nokia Lumia 1090 zagotovo opremljen s 5-plačnim (12,7-centimetrskim) zaslonom AMOLED ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk, kar nakazuje na to, da bo naprava skoraj zagotovo na voljo po nadvse ugodni maloprodajni ceni. Mobilnik srednjega cenovnega razreda po vsej verjetnosti ne bo opremljena s hitro mobilno povezavo 4G/LTE, bo pa za preračunavanje podatkov uporabljala zmogljivi 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 400.

Podjetje Microsoft naj bi pametni mobilni telefon srednjega cenovnega razreda Nokia Lumia 1090 ponudilo v prodajo konec jeseni. Novost naj bi bila sprva naprodaj le na Daljnem vzhodu, nekoliko kasneje pa še drugod po svetu.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku