Strojna oprema
30.01.2008 13:59
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon D60 se predstavi


Nikon D60

Podjetje Nikon Europe je predstavilo Nikon D60, zrcalno-refleksni digitalni fotoaparat, namenjen uporabnikom, ki želijo uporabljati tehnično najnaprednejšo in hkrati prijazno tehnologijo z ustvarjalnimi funkcijami. Nikon D60 ponuja ločljivost 10,2 milijonov efektivnih slikovnih točk, Nikonov visoko-zmogljiv procesor za digitalno obdelavo fotografij EXPEED, funkcijo urejanja posnetkov v samem fotoaparatu in 3-področni sistem za samodejno ostrenje. Nikon D60 v segment vstopnih DSLR prinaša sistem za samodejno čiščenje optičnega tipala (Air-flow). Fotoaparat ponuja neprekinjeno fotografiranje s tremi fotografijami na sekundo, vklop skoraj v trenutku (samo 0,19 sekunde) in visoko občutljivost ISO. Vse to je zapakirano v kompaktnem in lahkem ohišju ergonomične oblike. Nikon D60 predstavlja nadgradnjo dosedanjega modela D40x in ga bo nadomestil, ko pride na police.


Senzor za izklop LCD-zaslona.

Fotoaparat je preprost za uporabo, uporabniku prijazna zasnova pa vključuje zmanjšano število gumbov. 2,5-palčni LCD-zaslon podaja informacije s preprosto razumljivim grafičnim uporabniškim vmesnikom, ki ima tri različne sloge predstavitve za različne vrste uporabnikov. Simboli in številke na zaslonu se lahko obračajo za 90 stopinj in tako pravilno prikazujejo informacije glede na to, kako uporabnik drži fotoaparat. D60 vključuje tudi novo funkcijo, ki samodejno izklopi LCD-zaslon, kadar je uporabljeno iskalo. Tako LCD-zaslon ne moti fotografa, saj ne sveti, ko hoče fotografirat samo skozi iskalo.


CCD-tipalo

D60 uporablja Nikonovo tehnologijo EXPEED (sedaj tudi v Coolpix seriji), ki zagotavlja kakovostne posnetke in veliko hitrost obdelave. Fotoaparat premore ustvarjalne funkcije, ki omogočajo optimizacijo in urejanje slik brez uporabe računalnika. Optimizacijo slik omogočajo funkcije kot sta aktivno D-osvetljevanje (funkcija, ki usklajuje močno zasenčenost) in samodejno odpravljanje učinka rdečih oči ob uporabi vgrajene bliskavice. Ustvarjalne funkcije vključujejo tudi samodejno ustvarjanje stop-motion animacij iz zaporedja slik in učinke, ki posnemajo uporabo različnih optičnih filtrov, iz česar nastanejo barvne sence in svetleči osvetljeni deli.

Standardni komplet Nikon D60 ima izjemno učinkovit objektiv VR-NIKKOR, model AF-S DX NIKKOR 18-55 mm f/3,5-5,6G VR. Objektiv je kompakten, lahek in s 3-kratno povečavo z vsestranskim obsegom goriščne razdalje od 27 mm do 82,5 mm (ekvivalent pri 35-mm formatu). Nikonov napredni stabilizator slike odstranjuje učinke tresenja fotoaparata (Vibration Reduction), kar omogoča do trikrat daljši čas osvetlitve kot modeli brez stabilizatorja.

D60 je zaradi širokega obsega občutljivosti, od ISO 100 do ISO 1.600, mogoče uporabljati v različnih osvetlitvah, nudi pa tudi vrhunsko reprodukcijo barv ter jasne in ostre posnetke. Kjer slikanje z bliskavico ni dovoljeno, fotoaparat samodejno nastavi občutljivost in tako zagotovi najboljše rezultate. Vgrajena bliskavica zagotavlja izjemno uravnoteženo osvetljene posnetke (tehnologija Nikon i-TTL) za bliskavice, hkrati pa omogoča uporabo dodatnih daljinsko upravljanih bliskavic.


Na voljo bo več kompletov.

495 gramov težki D60 z dimenzijami ohišja 126x94x64 (ŠxVxG) mm slike shranjuje na priročne pomnilniške kartice SD (ali SDHC). Priložena oprema vključuje litij-ionsko baterijo za polnjenje, hitri polnilnik, kabel USB, gumijasti očesni nastavek, pašček fotoaparata, pokrovček ohišja, pokrovček okularja in pokrov nastavka za dodatno opremo. Na priloženem CD-ju je programska oprema Nikon Software Suite. Priporočena prodajna cena za komplet D60 z objektivom AF-S DX NIKKOR 18-55 mm f/3,5-5,6G VR znaša 759 EUR.

Nikon D60 bo na prodajne police prišel že februarja, ko bo na voljo več kompletov (fotoaparat + različni objektivi), kar je zagotovo razveseljiva novica za poklicne oz. hoby fotografe, katerim je tudi namenjen.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več