Strojna oprema
16.02.2008 09:44
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon COOLPIX za vsakogar

Serija COOLPIX Life, je pridobila dva nova člana, in sicer kompaktna digitalna fotoaparata L16 in L18 z največjim (3-palčnim) LCD zaslonom v svojem cenovnem razredu. Novinca sta cenovno dostopna ter izjemno preprosta za uporabo. S fotoaparati iz družine Life lahko vsak posname odlične bližnje posnetke – fotoaparat sam zazna obraze na posnetku in samodejno odpravi učinek rdečih oči.


Nikon L18

COOLPIX L18 ima ločljivost 8 milijonov slikovnih točk, objektiv NIKKOR s 3-kratno optično povečavo in velik, pregleden 3-palčni zaslon LCD z 230.000 točkami. Njegov objektiv od 5,7 do 17,1 mm je ekvivalenten objektivu 35-105 mm v formatu 35 mm, obseg zaslonke pa je f/2,8-f/4,7. Fotoaparat lahko izostri sliko na razdalji od 50 cm naprej. Z njim lahko v načinu makro fotografiranja naredite bližnje posnetke na razdalji samo 15 cm. Pri slabši svetlobi deluje L18 z visoko občutljivostjo (ISO 64-1.600), tako da s krajšim časom osvetlitve preprečite zamegljenost slik. Ima 15 scenskih načinov za optimizirano fotografiranje v različnih pogojih in omogoča neprekinjeno slikanje s hitrostjo 1,1 sličice na sekundo. L18 posname tudi filme z zvokom s hitrostjo 30 sličic na sekundo v formatu VGA (640*480 točk). Na voljo je v srebrni in črni barvi, slike pa lahko shranite v notranji pomnilnik velikosti 32 MB ali na pomnilniške kartice SD. L18 deluje z baterijami AA.


Nikon L16

COOLPIX L16 ima efektivno ločljivost 7,1 milijonov točk in 2,8-palčni širokokotni zaslon. Kot pri modelu L18 je njegov objektiv od 5,7 do 17,1 mm s 3x optičnim zoomom, obseg zaslonke pa je f/2,8-f/4,7.

Oba modela iz serije Life imata priročno oblikovano ohišje z namenskima gumboma za način fotografiranja in predvajanja. Fotoaparat zmore samodejno zaznati enega ali več obrazov v skupini, samodejno izostri in približa motiv, tako da ustvari brezhibno kompozicijo. L16 je na voljo v srebrni ali črni barvi, ima 16 MB notranjega pomnilnika in režo za pomnilniško kartico SDHC.

Funkcije izboljšave slik pri fotoaparatih serije Life
Oba fotoaparata uporabljata Nikonovo zmogljivo, inovativno, digitalno obdelavo slik EXPEED. Imata tudi funkcijo samodejnega ostrenja s prednostjo obrazov, ki hitro zazna in izostri do 5 obrazov hkrati. Svetloba, ki pada na obraze, se izmeri in ustvari bolj naravno sliko. Druga inovacija je še samodejna osvetlitev z odpornostjo na tresljaje, ki kompenzira napake zaradi tresenja fotoaparata in s krajšo osvetlitvijo in večjo občutljivostjo prepreči zamegljenost na slikah. Fotoaparati iz serije Life imajo vgrajeno funkcijo za odpravljanje učinka rdečih oči, ki vsako sliko analizira in samodejno poišče ter popravi rdeče oči, ter funkcijo D-osvetljevanja, ki izboljša premalo osvetljene slike.

Dodatna oprema in cena
Fotoaparatoma L16 in L18 so priložene alkalne baterije AA, kabel USB, avdio/video kabel, pašček in CD s programsko opremo Nikon Software Suite za COOLPIX. Dodatno lahko kupite polnilnik, baterije Ni-MH za ponovno polnjenje in adapter. L16 in L18 merita 95 (Š) x 61 (V) x 29,5 (G) mm in tehtata 125 gramov (brez baterije in pomnilniške kartice SD). Predvideni ceni za L16 in L18 znašata 129 evrov oziroma 159 evrov.


Prijavi napako v članku