Računalništvo, telefonija
27.02.2019 10:52

Deli z drugimi:

Share

Neverjetna hitrost za pomnilniške kartice microSD Express!

Prve pomnilniške kartice združljive z novim standardom microSD Express naj bi na trgu ugledali kmalu.
Prve pomnilniške kartice združljive z novim standardom microSD Express naj bi na trgu ugledali kmalu.

Prostora za shranjevanje podatkov na mobilnih napravah ni nikoli dovolj, saj so te po zmogljivosti in opravilnosti vse bolj vse bolj primerljive z osebnimi računalniki. To je tudi razlog, zakaj podjetja pripravljajo vse bolj prostorne pomnilniške kartice, njihova hitrost pa se v zadnjih nekaj letih ni kaj bistveno spremenila. To je eden od ključnih razlogov, zakaj so se člani organizacije SD Association odločili oblikovati novi standard za pomnilniške kartice, ki naj bi zagotovil hitrosti prenosa podatkov vse do 985 megabajtov na sekundo, kar bo nedvomno razveselilo tudi najzahtevnejše uporabnike mobilnih naprav.

Novi standard za pomnilniške kartice microSD Express temelji na osnovi že uveljavljenih standardov NVMe 1.3 in PCIe 3.1, kar seveda zagotavlja večje hitrosti in seveda združljivost z obstoječimi pomnilniškimi karticami microSD. Standard PCIe 3.1 poleg tega zagotavlja še precej manjšo porabo električne energije v primerjavi z obstoječimi rešitvami, medtem ko standard NVMe 1.3 pa bo pomnilniške kartice približal pogonom Solid State. Ta pomnilniškim karticam namreč daje možnost neposrednega prenosa podatkov z drugimi strojnimi komponentami in sicer brez potrebe po uporabi procesorja (Bus Mastering).

Pomnilniške kartice združljive z novim standardom microSD Express bi lahko dosegla hitrosti prenosa podatkov do 985 megabajtov na sekundo, medtem ko splošno uveljavljene pomnilniške kartice UHS-I dosegajo hitrosti do 100 megabajtov na sekundo. Pomnilniške kartice UHS-II so sicer nekoliko hitrejše, a je njihova hitrost omejena na 300 megabajtov na sekundo, kar je seveda precej manj od novega standarda microSD Express.


Prijavi napako v članku