Telefoni
03.01.2013 07:30

Deli z drugimi:

Share

Nepridipravi ukradli za milijon evrov Applovih naprav

Štirje zamaskirani in oboroženi moški so na silvestrsko noč vlomili v trgovino ameriškega tehnološkega velikana Apple v središču Pariza in odnesli za več kot milijon evrov izdelkov podjetja iz Cupertina. Zaradi interesa preiskave sta se v molk zavila tako francoska policija kot Applova francoska podružnica.
Roparji so Applovo francosko podružnico olajšali za več kot milijon evrov.
Roparji so Applovo francosko podružnico olajšali za več kot milijon evrov.

Med novoletnimi prazniki stanovanja in hiše niso bili nič kaj bolj ogroženi kot druge dni v letu, vendar so vlomilci zaradi odsotnosti stanovalcev imeli precej več časa za pripravo in izvedbo kaznivih dejanj kot druge dni v letu. To je seveda držalo tudi za prodajalne visokotehnoloških izdelkov, kar so nepridipravi s pridom izkoristili za vlom v trgovino ameriškega tehnološkega velikana Apple v središču Pariza. Tu je šlo za skrbno načrtovan rop (nekateri celo sumijo na pomoč »od znotraj«), saj so štirje zamaskirani in oboroženi moški na silvestrsko noč odnesli za več kot milijon evrov izdelkov podjetja iz Cupertina.

Ker so tako rekoč vse pariške varnostne in policijske sile skrbele za varnost ljudi in premoženja na ulični zabavi na Elizejskih poljanah, so lahko nepridipravi v miru in brez skrbi kradli Applove izdelke. V trgovino so po podatkih policije vlomili okoli 21. ure, in sicer skozi zadnji vhod, celoten tatinski pohod (vključno s prihodom in odhodom) pa je trajal dobro uro. Več kot milijon evrov vredne izdelke z logotipom odgriznjenega jabolka so nepridipravi zložili v kombi in z njim povsem neopazno zapustili kraj »zločina«. Zaradi interesa preiskave sta se v molk zavila tako francoska policija kot Applova francoska podružnica.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku