Računalništvo, telefonija
05.05.2011 09:09

Deli z drugimi:

Share

Naslednik Androida Honeycomb bo Ice Cream Sandwich

"Sladoledni sendvič" bo namenjen tako pametnim mobilnim telefonom kot tabličnim računalnikom.
"Sladoledni sendvič" bo namenjen tako pametnim mobilnim telefonom kot tabličnim računalnikom.

Podjetje Google pripravlja nove različice priljubljenega mobilnega operacijskega sistema Android kot po tekočem traku. Čeprav so pred kratkim za svoja pametna mobilna telefona Nexus One in Nexus S pripravili operacijski sistem Android 2.3.4 Gingerbread, je v pripravi že njegov naslednik. Novi mobilni operacijski sistem Android nastaja pod razvojno oznako Ice Cream Sandwich in vsaj na papirju obeta veliko.

Pripravo operacijskega sistema Android Ice Cream Sandwich so pred kratkim v elektronskem sporočilu »pomotoma« že potrdili programerji podjetja Google. Glavni namen oziroma prioriteta novinca bo zmanjšati razkorak, ki je nastal med vse bolj priljubljenimi tabličnimi računalniki in pametnimi mobilniki. Android Ice Cream Sandwich bo namreč združeval tako prednosti sistema Gingerbread (2.3) kot Honeycomb (3.0).

Prihajajoči operacijski sistem Android Ice Cream Sandwich naj bi bilo mogoče namestiti tako na pametne mobilne telefone kot tablične računalnike z večjimi zasloni. S to potezo bodo dejansko vse funkcionalnosti sistema Android 3.0 Honeycomb na voljo še za pametne mobilnike. Trenutno še ni znano, ali bo ta opremljena z oznako 3.1, 4.0 ali katero drugo. Prva različica operacijskega sistema Android Ice Cream Sandwich naj bi bila nared še pred poletjem. No, pustimo se presenetiti!


Prijavi napako v članku