Strojna oprema
17.11.2007 18:54
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nashuatecovi barvni večopravilneži enako hitri kot črno-beli stroji

Nashuatec, vodilni ponudnik rešitev za obdelavo dokumentov, predstavlja serije večopravilnih naprav MPC2000, MPC2500 in MPC3000, ki omogočajo tiskanje, kopiranje, skeniranje in faksiranje pri isti hitrosti kot črno-bele naprave. Gre za barvne multifunkcijske naprave formata A3, ki tiskajo in kopirajo z 20, 25 oziroma 30 stranmi na minuto, in sicer črno-belo in barvno. Vsi predstavniki že v osnovni različici ponujajo mrežno obojestransko tiskanje in mrežno obojestransko skeniranje. Hitrost skeniranja je zavidljivih 50 strani na minuto.

Serije MPC2000, MPC2500 in MPC3000 odlikuje široka paleta dodatkov za zaključevanje dokumentov. Različne zaključevalne enote (t. i. finišerji) omogočajo izdelavo knjige, spenjanje, luknjanje, vezavo gradiva, sortiranje dokumentov. Skratka vsako podjetje v omenjeni seriji večnamenskih naprav lahko izbere primerni fotokopirni stroj, ki bo zadovoljil njihove potrebe po tiskanju, kopiranju, skeniranju in faksiranju, pošiljanju dokumentov preko elektronske pošte, arhiviranju gradiva.

Zmogljive večnamenske naprave praviloma uporablja večje število oseb. Tako se je pokazala potreba po dodatni zaščiti dokumentov. Na osnovi izkušenj so Nashuatecovi inženirji razvili varnostno novost “zaščiteno tiskanje”, ki onemogoča kopiranje natisnjenega dokumenta. Na vseh serijah Nashuatec-ovih večnamenskih naprav obstaja možnost vključitve zaščitenega tiskanja. Uporabnik pri tiskanju v svojem gonilniku označi “zaščiteno tiskanje” in naprava na dokument zapiše določen vzorec. Pri kopiranju tega dokumenta, naprava zazna vzorec in naredi prazno ali popolnoma črno stran. Tako rešitev “zaščiteno kopiranje” – Unauthorized Copy Protection Technology zaščiti občutljive dokumente v podjetju proti kopiranju. Podobno kot pri bankovcih.

“Znano je, da barvni dokumenti naredijo večji vtis na bralca, kot pa črno-beli. Nove naprave omogočajo hiter barvni izpis in tako ne upočasnijo delovnega procesa. Naredili smo preprost preizkus. Na vseh opominih za plačila smo z redečo poudarili znesek zapadlega plačila. Hitrost izpisovanja opominov ni bila nič manjša kot pri črno-belem izpisu. Učinkovitost opominov pa se je povečala za 30 odstotkov,” je povedal Vinko Trdan, direktor podjetja Vibor.

Glede na to, da se z novo serijo barvnih večnamenskih naprav vse odvija zelo hitro, hitrosti so namreč enake črno-belim, uporabniki po nepotrebnem ne čakajo na dokumente. Pri serijah MPC2000, MPC2500 in MPC3000 si lahko natisnejo ali kopirajo vse, tudi gradiva, ki so jih občasno nosili kopirati v fotokopirnice. Hitrost je postala dosegljiva po sprejemljivi ceni.


Prijavi napako v članku