Strojna oprema
12.04.2007 13:59

Deli z drugimi:

Share

Napredno tiskanje v podjetjih

Canon Europe je predstavil svoj najzmogljivejši in najsodobnejši večfunkcijski barvni tiskalnik za pisarne – iR C5185i. Tiskalnik je najnaprednejši med Canonovimi večfunkcijskimi napravami naslednje generacije – med njimi so modeli iR C4580i, iR C4080i, iR C2880/i in iR C3380/i – ter omogoča visokokakovostno barvno tiskanje v delovnih skupinah v srednjih in velikih podjetjih.

iR C5185i prihaja na trg ravno v letu, ko Canon praznuje 30. obletnico prve predstavitve barvnega tiskalnika. V družini tiskalnikov iR s štirimi bobni je Canonova novost trenutno najhitrejša s hitrostjo tiskanja 51 barvnih ali črno-belih strani na minuto. Tiskalnik omogoča tiskanje, kopiranje, optično branje, pošiljanje dokumentov po elektronski pošti in faksiranje, hkrati pa je s pomočjo programskih rešitev mogoč tudi nadzor količine izpisov.

Bralna enota s štirimi laserskimi žarki omogoča branje pri ločljivosti 1.200 točk na palec. Pri optičnem branju model iR C5185i nima primerljivega konkurenta v svojem razredu. Novi optični bralnik z dvojno bralno glavo (dodatna možnost) namreč omogoča branje 100 dvostranskih barvnih slik na minuto. Skupaj s Canonovo programsko rešitvijo, kot je iW Document Manager, pa postane iR C5185i napreden sistem za upravljanje z dokumenti.

“iR C5185i je najboljši model med barvnimi tiskalniki za podjetja in nam bo zagotovil ohranitev vodilnega mesta na zahodnoevropskem trgu,” je povedal Paul Rowntree, vodja prodaje za Evropo pri Canon Europe. “Podjetjem omogoča tiskanje profesionalnih dokumentov visoke kakovosti na stroškovno učinkovit in nadzorovan način. Neprimerljiva sposobnost optičnega branja pomeni, da ga lahko uporabljamo kot del širše rešitve za upravljanje z dokumenti. Ti so ključnega pomena za nemoteno poslovanje podjetja, sposobnost arhiviranja in takojšnjega dostopa do njih pa podjetjem daje veliko prednost pred konkurenco.”

Canonova naprava podpira nove tehnologije, kot je IPv6, IP-protokol naslednje generacije, Canon pa je tudi eden prvih proizvajalcev, katerega izdelki podpirajo tehnologijo, ki omogoča uporabo tehnologije WSD (Microsoft Windows Vista Web Services on Devices). Ta omogoča vrsto aplikacij, vključno z nameščanjem gonilnikov naprav prek omrežja in obveščanjem o zaključenem delu naprave. iR C5185i omogoča tudi večjo varnost tiskanja. Naprava je skladna z globalno priznanim standardom za varnost informacijskih tehnologij ISO 15408, prav tako pa je po potrebi na voljo varovalni vodni žig. Canonova rešitev ima vrsto funkcij za varni tisk in pošiljanje, ki preprečujejo neavtoriziran dostop do dokumentov, vključno s kodiranimi dokumenti v formatu PDF, osebnimi elektronskimi poštnimi nabiralniki in varnim tiskanjem.

Canon Europe ponuja nabor rešitev, ki omogočajo sistemskim skrbnikom večji nadzor. iR C5185i je prvi Canonov tiskalnik za tiskanje v podjetjih, ki podpira sistem za upravljanje dostopa (AMS), ki je najnovejša značilnost Canonove edinstvene rešitve za upravljanje tiskanja – uniFLOW Output Manager. S pomočjo funkcije AMS lahko vodje IT-oddelkov in sistemski skrbniki prednastavijo uporabniške profile, preko katerih uporabniki dostopajo le do funkcij, za katere imajo avtorizacijo. S tem se odpravi nepotrebna poraba barve pri tiskanju ter uporaba funkcije faksiranja ali pa neselektivno tiskanje zaščitenih dokumentov.

Upravljalna konzola iW omogoča centralizirano upravljanje naprav v omrežju. Ta standardna značilnost omogoča oddaljeno upravljanje nastavitev naprav, odkrije nove naprave, ki uporabljajo avtomatizirane naloge, in preko elektronske pošte obvešča o napakah na napravah ali o nizkem stanju črnila.

Tiskalnik iR C5185i bo v Srednji in Vzhodni Evropi na voljo letos maja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več