Varnost
18.06.2009 15:47
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napredna proaktivna zaščita v slovenskem jeziku

Napredna proaktivna zaščita v slovenskem jeziku
Napredna proaktivna zaščita v slovenskem jeziku

Podjetje Sisplet, ki se ukvarja s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij, je danes 18.6.2009, na tiskovni konferenci predstavilo novost, četrto generacijo ESET proaktivne zaščite.

Potem ko je ESET, vodilno podjetje v proaktivni zaščiti računalnikov, strežnikov in drugih sistemov v marcu napovedala novo, četrto generacijo ESET rešitev NOD32 Antivirus in ESET Smart Security bo ta zaščitna programska oprema od 1. 7. dalje na voljo tudi v slovenskem jeziku. Nova verzija je zgrajena na ESET ThreatSense ® Tehnologiji, ki predstavlja najboljšo proaktivno tehnologijo za odkrivanje virusov in druge škodljive programske opreme, z dodajanimi več kot 20 novostmi.
Najnovejša verzija ESET nadaljuje tradicijo izjemno hitrega in zanesljivega pregledovalnika, ki pa minimalno obremeni sistemska sredstva računalnika.

ESET NOD32 Antivirus 4 in ESET Smart Security 4 vključuje sledeče novosti:

Napredno preiskovanje arhivov – nova funkcija ESETovih proizvodov izkušenim uporabnikom omogoča, da si preiskovanje arhivskih datotek RAR, ZIP in ostalih, v celoti prilagodijo. Nastaviti je možno globino preiskovanja arhiva, maksimalen čas preiskovanja in maksimalno velikost preiskanih objektov v arhivih.
Nadzor nad izmenljivimi napravami – uporabnikom zagotavlja varnost pri delu z USB ključki, zgoščenkami in ostalimi izmenljivimi mediji. Ta možnost administratorjem na delovnih postajah omogoča blokiranje posameznih ali vseh USB vrat. Ta možnost je zelo uporabna, saj se velik odstotek groženj širi tudi z izrabljanjem možnosti autorun oz. samodejni zagon.
ESET SysInspector – je v nove verzije ESET NOD32 Antivirus 4 in ESET Smart Security 4 že vključen. To sistemsko orodje za diagnostiko odkrije skrite in morebitno nevarne korenske komplete (rootkite) brez preiskovanja s protivirusnim programom. Prav tako lahko razkrije spremembe na operacijskem sistemu, v spletnih brskalnikih, v registru in aplikacijah. Poročila, ki jih program ustvari so pregledni , zato lahko informatikom občutno pomagajo pri analizi in odstranjevanju zlonamerne programske kode.
ESET SysRescue – omogoča uporabnikom izdelavo zagonskih medijev, s katerimi lahko diagnosticirajo težave in preiščejo svoj računalnik že ob zagonu.

Uporabniki si bodo lahko ESET NOD32 Antivirus 4 in ESET Smart Security 4 v slovenščini prenesli s spletne strani www.eset.si od 1. julija 2009.

Vas zanima več iz te teme?
NOD 32 antivirusni program antivirusni programi

Prijavi napako v članku