Računalništvo, telefonija
30.12.2020 06:29

Deli z drugimi:

Share

Napreden robot za polnjenje električnih avtomobilov

Napreden robot za polnjenje električnih avtomobilov Volkswagens Mobile Charging Robot bi lahko bil na voljo že na začetku leta 2021.
Napreden robot za polnjenje električnih avtomobilov Volkswagens Mobile Charging Robot bi lahko bil na voljo že na začetku leta 2021.

Elektrifikacija prevoznih sredstev je zadnja leta v polnem razmahu. Najbolj seveda izstopajo električni avtomobili, ki jih razvijajo nekatere največje svetovne znamke, med vsemi pa je doslej izstopalo podjetje Tesla Motors. Kot kaže, ga konkurenti že dohitevajo, kar je nedavno dokazalo tudi podjetje Volkswagen, in sicer z revolucionarnim sistemom oziroma robotom za polnjenje električnih vozil, nad katerim bodo mnogi zagotovo več kot navduženi.

Napredni sistem za polnjenje električnih vozil Volkswagen Mobile Charging Robot je povsem avtonomen, kar pomeni, da vozniku ni treba narediti nič, ko je vozilo parkirano na polnilnem mestu. Napreden robotski sistem namreč poskrbi za odprtje polnilnega mesta, priključitev električnega avtomobila na polnilno postajo ter se tudi samodejno izključi, ko je avtomobil napolnjen. Napredni polnilni sistem za nameček ne zavzame veliko prostora in je všečen na pogled.

Nadvse zanimivi robot za polnjenje električnih vozil Volkswagen Mobile Charging Robot bo sprva na voljo za električna vozila Volkswagen ID.4, kasneje pa ga bodo seveda lahko uporabljala tudi druga vozila. Čeprav uradno še ni znano, kdaj bo novi sistem za polnjenje električnih vozil dejansko na voljo, bi se to lahko zgodilo že na začetku leta 2021. Kako napredni sistem za polnjenje električnih vozil Volkswagen Mobile Charging Robot deluje v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/Fk_j1m7ck0c.


Prijavi napako v članku