Računalništvo, telefonija
11.09.2011 18:23

Deli z drugimi:

Share

Najsodobnejše rešitve za poslovno mobilnost

Microsoft apps
Microsoft apps

Nokia je predstavila prihajajoče posodobitve operacijskega sistema Symbian Belle, s katerimi bodo najsodobnejši pametni telefoni Nokia postali prave mobilne pisarne. Brezplačne posodobitve – združene pod imenom Microsoft Apps – prinašajo nabor Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti, združljivih s pametnimi telefoni Nokia. Nove aplikacije dopolnjujejo razumljive varnostne in upravljavske funkcije, ki so že na razpolago v Symbian Belle, in za svoje delovanje ne zahtevajo dodatne infrastrukture. Microsoftove aplikacije prinašajo poslovne prednosti prvim napravam z operacijskim sistemom Symbian Belle in pomembno dodano vrednost obstoječim poslovnim uporabnikom Nokie, ki se bodo odločili za posodobitev programske opreme svojega pametnega telefona na operacijski sistem Symbian Belle.

Paket aplikacij Microsoft Apps – ponekod bo na razpolago že v zadnjem četrtletju leta 2011, širše pa na začetku leta 2012 – v operacijski sistem Symbian Belle prinaša orodja za sodelovanje in boljšo produktivnost. Med njimi so tudi aplikacije Microsoft Lync 2010 Mobile, Microsoft OneNote, Microsoft PowerPoint Broadcast in Microsoft Document. Nadgradnja v prvi polovici leta 2012 bo vsebovala še Microsoft Word, Excel in PowerPoint, ki bodo tako prvič uporabljeni izven platforme Windows.

Aplikacije Microsoft Apps nadgrajujejo izkušnjo poslovne mobilnosti na pametnih telefonih Nokia. Poslovni uporabniki so lahko na telefonih, kot sta Nokia E6 in Nokia E7, že doslej uporabljali aplikacijo Mail for Exchange za upravljanje s službeno elektronsko pošto.

Paket aplikacij Microsoft Apps bo mogoče kot posodobitev programske opreme prenesti na pametne telefone Nokia prek osebnega računalnika ali omrežja (OTA). Posodobitev bo na razpolago za pametne telefone Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 600, Nokia 700, Nokia 701 in Nokia Oro.

Nokia bo v sodelovanju z Microsoftom omogočila tudi upravljanje z mobilnimi napravami z operacijskim sistemom Symbian Belle z uporabo aplikacije Microsoft System Center Configuration Manager 2012.


Prijavi napako v članku