Avtomoto
11.04.2024 11:15
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najpopularnejša električna mobilnost poletja

Blagovna znamka Xplore kot ena med prvimi, ki je na našem tržišču ponudila električne skiroje, nadaljuje razvoj teh priljubljenih vozil in vsako sezono dodaja nove modele.
Noviteta letošnjega leta je model Xplore XP9765.
Noviteta letošnjega leta je model Xplore XP9765.

Pretekla leta smo dodobra spoznali električne skiroje Xplore. In ker ta blagovna znamka ne počiva na lovorikah, bo tudi letos na slovenskih ulicah zablestel nov model.

Xplore XP9765 – skiro, ki si ga boste želeli imeti

Noviteta letošnjega leta je model Xplore XP9765. Premišljeno oblikovano ohišje predstavlja neizmerno močno zasnovo in atraktiven dizajn. Za udobno vožnjo bodo poskrbela 9-palčna oziroma 22,8-centimetrska kolesa z mehko sredico, ki imajo vgrajen sistem  proti predrtju. Za varno in kar najbolj vodljivo vožnjo ima Xplore XP9765 pogon na zadnjem kolesu. Temu pa dovolj moči zagotavlja zmogljiv 350-W motor.

Zaviranje preko dvojnega sinhronega sistema bobnaste zavore na sprednjem kolesu in elektronske na zadnjem motornem delu bo nežno in hkrati veliko bolj učinkovito kot pri sistemih iz preteklosti. Za premagovanje večjih razdalj bo poskrbela zmogljiva baterija – 10.4A (374,4Wh). Nameščena je v spodnjem delu skiroja in je doživela izrazit napredek v zasnovi vodotesnosti, saj je vodoodporna po standardu IPX6.

Aplikacija, ki odpre vrsto novih možnosti

Ker smo v obdobju največjega razvoja tehnologije, temu sledi tudi omenjeni model XP9765. Vgrajen ima pametni procesor, ki je temu električnemu skiroju dodal nove funkcionalnosti, tako da ga lahko upravljate preko Bluetooth povezljivosti in mobilne aplikacije (tako za Android kot iOS in Huawei Harmony), s katero krmilite in spremljate svoj skiro. V aplikaciji se vam odpre nov svet funkcij in nadzora priročnega mestnega vozila. Eden izmed pametnih varnostnih sistemov je definitivno tudi ambientalna talna osvetlitev, ki jo lahko uporabljate za nakazovanje smeri vožnje s pomočjo vgrajenega G senzorja nagiba. Kako deluje? Glede na nagib skiroja v smeri vožnje bo stransko led svetilo utripalo kakor smerokaz. Prednost aplikacijskega nadzora je tudi v tem, da lahko skiro zaklenete. Z zaklepom skiroja onemogočimo njegovo preprosto premikanje, tako da se kolesi ob potiskanju ne moreta prosto vrteti.  

Skiro Xplore XP9765 je iz aluminija in vas bo zlahka prenašal. Spredaj in zadaj je opremljen z LED žarometi in senzorjem svetlobe za avtomatski vklop v temi, kar se nam zdi z vidika varnosti odlična rešitev. Doseže maksimalno hitrost 25 km/h, s skirojem pa boste lahko prevozili zajetno število kilometrov. Ko ne bo več zmogel, mu boste energijo popolnoma povrnili z 8- do 9-urnim polnjenjem.

Najbolje prodajana stara znanca

V bogati liniji električnih skirojev Xplore pa še naprej ostajata stara znanca in najbolj prodajana električna skiroja Xplore XP9758 in XP9759. Odlikuje ju modularna sestava, zasnova baterije pa je nekoliko drugačna kot pri zgoraj omenjenem novincu, saj je vgrajena v sam drog krmila. Baterija je odstranljiva in jo lahko polnite ločeno brez skiroja. Odstranljiva baterija je lastnost, zaradi katere sta skiroja primerna celo za potovanje z letalom.

Oba modela, tako XP9758 kot XP9759, sta iz iste družine in imata brezkrtačni motor moči 350 W. Že na prvi pogled se razlikujeta v velikosti koles. XP9758 je nekoliko manjši in ima kolesa velikosti 8,5 palca (21,6 centimetra), XP9759 pa ima 10-palčna kolesa (25,6 centimetra). Maksimalna hitrost obeh je 25 km/h. Uporabnik lahko naknadno s posebnim zaporedjem pritiska gumbov odpre hitrost do 30 km/h. Popolnoma izpraznjeno baterijo električnega skiroja XP9758 boste do 100 % polnili 4 do 5 ur, baterija XP9759 bo napolnjena v 5 do 6 urah.

Zahtevnost obvladovanja obeh je minimalna, zato sta primerna za vse generacije. Skiroja sta za večjo varnost na poti opremljena s preglednim LCD zaslonom in LED žarometi. Ko smo že pri varnosti, ne gre spregledati ročne disk zavore, ki bo pri obeh zagotovila varno ustavljanje. Medtem je aluminijasto ogrodje razlog za dolgoživost skirojev blagovne znamke Xplore, za katere podjetje PAB jamči tudi z 12-mesečno garancijo.

Več lahko najdete na spletni strani www.pab.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
električni skiroji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem shopi.eu, PAB d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri shopi.eu, PAB d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem shopi.eu, PAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več