Tiskalniki in skenerji
13.11.2013 15:06
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najhitrejši tiskalniki na svetu odslej tudi pri nas?

HP Officejet Pro X z revolucionarno tehnologijo tiskanja, širok nabor novih prenosnikov in inovativen namizni računalnik HP ENVY Recline.
Beno Marušič, Hewlett-Packard
Beno Marušič, Hewlett-Packard

Družba HP je danes slovenski javnosti predstavila najhitrejši brizgalni tiskalnik na svetu. Naprave serije HP Officejet Pro X odlikuje, kot so sami dejali, revolucionarna tehnologija tiskanja z nepremično brizgalno glavo. Ob novih tiskalnikih na slovenski trg prihaja tudi vrsta novih prenosnikov serij ProBook in EliteBook, mobilnih delovnih postaj za zahtevnejše uporabnike serije HP ZBook ter atraktiven in zmogljiv vse-v-enem računalnik HP ENVY Recline. Vse naprave so že na voljo v Sloveniji.

Osrednja novost, ki jo je HP predstavil slovenski javnosti, so tiskalniki in multifunkcijske naprave serije HP Officejet Pro X. V naprave je vgrajena brizgalna tehnologija tiskanja, a ne takšna, kot smo je uporabniki vajeni. Namesto premične brizgalne glave, ki potuje levo in desno po širini papirja, je vanje vgrajena nepremična glava, ki natisne celo vrstico naenkrat; edino, kar se premika, je list papirja pod njo. Zato je tiskanje s temi napravami izjemno hitro, celo hitrejše kot pri laserskih tiskalnikih. Z novo tehnologijo brizgalnega tiskanja, ki jo je HP poimenoval HP PageWide Technology, naprave serije HP Officejet Pro
X natisnejo tudi do 70 strani na minuto, kar je izjemen dosežek, ki ga je priznala tudi Guinnessova knjiga rekordov.

V HP še dodajajo, da nove naprave, ki koristijo HP PageWide tehnologijo, porabijo do 50 odstotkov manj energije, kartuše pa so zasnovane tako, da ustvarjajo do 50 odstotkov manj odpadkov kot laserske, brez odrekanja kakovosti tiska. Cena natisnjene strani je izjemno nizka, ena natisnjena črno-bela stran stane 1 cent, ena natisnjena barvna stran pa 5 centov.

Nove naprave so sicer namenjene uporabi v majhnih in srednje velikih podjetjih, a bodo s svojimi zmogljivostmi, nizko ceno tiska in dostopno nabavno ceno naprave prepričale tudi marsikaterega domačega uporabnika.

Na slovenskem trgu bodo na voljo štirje modeli HP naprav s tehnologijo HP PageWide, in sicer:

  • tiskalnik HP Officejet Pro X451dw s ceno 399 €,
  • tiskalnik HP Officejet Pro X551dw s ceno 635 €,
  • multifunkcijska naprava HP Officejet Pro X476dw s ceno 635 € in
  • multifunkcijska naprava HP Officejet Pro X576dw s ceno 888 €.

Prijavi napako v članku