Telefoni
11.02.2021 09:15
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najhitrejše mobilno omrežje

Ookla je že drugič zapored za najhitrejše omrežje v Evropi imenoval mobilno omrežje bolgarskega operaterja Vivacom, ki je član skupine United Group.
United Group ima ponovno najhitrejše mobilno omrežje v Evropi
United Group ima ponovno najhitrejše mobilno omrežje v Evropi

Ookla, vodilni globalni ponudnik informacij o mobilnih in fiksnih širokopasovnih omrežjih ter aplikacij in orodij za preizkušanje je že drugič zapored za najhitrejše omrežje v Evropi[1] imenoval mobilno omrežje bolgarskega operaterja Vivacom, ki je član skupine United Group.

Rezultati temeljijo na analizi več kot 54.000 preizkusov, ki jih je v drugi polovici leta 2020 skoraj 17.000 strank podjetja Vivacom v Bolgariji izvedlo z aplikacijo Ookla Speedtest®.

Znotraj skupine United Group u Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

»Zelo smo ponosno na to nagrado. Gre za neodvisno oceno rezultatov naših prizadevanj za razvoj mobilnega omrežja Vivacom. Še posebej pomembno je to zdaj, saj je bilo leto 2020 izjemno zahtevno zaradi pandemije in so bili naši uporabniki še posebej odvisni od mobilnih komunikacij,« je povedal izvršni direktor podjetja Vivacom, Atanas Dobrev.

»Trdo delamo, da lahko v teh težkih časih svojim strankam zagotovimo visokokakovostne storitve in več možnosti za komunikacijo, delo in zabavo. Ta nagrada je priznanje za ta prizadevanja in dokazuje, da smo svoje delo opravili dobro,« je še dodal.

Septembra 2020 je Ookla mobilno omrežje operaterja Vivacom imenovala za najhitrejše mobilno omrežje v Evropi v prvem in drugem četrtletju leta 2020.

Vivacom je julija 2020 postal del skupine United Group, ki ima sedež na Nizozemskem in je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi. United Group ima najširšo pokritost z omrežjem v Jugovzhodni Evropi. Podjetje je konec lanskega leta z 11.000 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavljalo približno 10 milijonom uporabnikov v 8 državah.

[1]Temelji na analizi podatkov Speedtest Intelligence® za tretje in četrto četrtletje leta 2020, ki jih je zbralo podjetje Ookla®. Blagovne znamke podjetja Ookla se uporabljajo v skladu z licenco in dovoljenjem. Več informacij o mobilnem omrežju podjetja VIVACOM: www.vivacom.bg.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več