Računalništvo, telefonija
20.12.2019 11:35

Deli z drugimi:

Share

Najboljši prenosni računalnik z operacijskim sistemom Linux!

Prenosni računalnik Kubuntu Focus bo zlahka opravil tudi z najtežjimi opravili.
Prenosni računalnik Kubuntu Focus bo zlahka opravil tudi z najtežjimi opravili.

Na trgu prenosnih računalnikov Linux trenutno prevladujejo naprave iz podjetji System 76 in Purism. Kmalu se jim bo pridružil še poseben računalniški sistem, ki sta ga pripravili podjetji Tuxedo Computers in Mindshare Managementa, združeni v družbo Kubuntu Councila. Novemu prenosnemu računalniku je bila dodeljena oznaka Kubuntu Focus, temelji pa na osnovi Linux distribucije Kubuntu, ki je v bistvu operacijski sistem Ubuntu z grafičnim vmesnikom KDE.

Prenosni računalnik Kubuntu Focus je izjemno zmogljiv in bo zlahka opravil tudi z najzahtevnejšimi nalogami. Inženirji so novost namreč opremili s kar 40,9-centimetrskim oziroma 16,1-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, strojna oprema pa obsega Intelov procesor Core i7 9750H, grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2060 GPU ter sistemski pomnilnik DDR4-2666 kapacitete 32 gigabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo pogon Solid State kapacitete enega terabajta, piko na i pa daje vzdržljiva in natančna tiškovnica, ki je osvetljena.

Prenosni računalnik Kubuntu Focus bo naprodaj od sredi meseca januarja 2020 dalje in pričakovano ne bo poceni. Zanj bo namreč v prosti prodaji treba odšteti kar preračunanih 2.160 evrov.


Prijavi napako v članku