Računalništvo, telefonija
16.06.2016 07:47
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši mobilni telefon leta končno predstavljen

Najboljši mobilni telefon leta končno predstavljen
Najboljši mobilni telefon leta končno predstavljen

Podjetje OnePlus je končno predstavilo enega najbolj pričakovanih pametnih mobilnih telefonov letošnjega leta, ki bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše. Pametni mobilni telefon OnePlus 3 je namreč opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, za shranjevanje podatkov pa ponuja kar 64 gigabajtov prostora. Preračunavanju najzahtevnejših podatkov pa je kos zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 820.

Pametni mobilni telefon OnePlus 3 je kot nalašč tudi za zajemanje fotografij in videoposnetkov, saj je opremljen s tipalom Sony IMX ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, podpira samodejno ostrenje, razpolaga z optičnim stabilizatorjem in omogoča zajemanje videoposnetkov z ločljivostjo 4K. Za opravljanje videokonferenc pa je na voljo spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Za prikaz slik pa je na voljo zaslon AMOLED s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo, ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk, razmerjem stranic 16 proti 9 in gostoto 401 točk na palec.

Zaslon pametnega mobilnega telefona OnePlus 3 je seveda zaščiten s steklom Gorilla Glass 4, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Oxygen, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 6.1 Marshmallow. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja mu zagotavlja baterija kapacitete 3.000 miliamper ur, ki se od 0 do 60 odstotkov napolni v zgolj 30 minutah.

Maloprodajna cena pametnega mobilnega telefona OnePlus 3 za evropske kupce je postavljena na 400 evrov, kar je glede na strojno opremo nadvse ugodna cena. Novost lahko kupite preko spletnega portala na povezavi bit.ly/OnePlus-RN.


Prijavi napako v članku