Varnost
25.09.2023 07:23

Deli z drugimi:

Share

Najboljša varnostna rešitev za e-pošto in aplikacije za sodelovanje

Varnost na spletu je izrednega pomena. Vsakdo od nas vse pogosteje v svoj e-poštni predal prejme nezaželene maile z zlonamerno programsko opremo ali lažnim predstavljanjem. Kako stopiti na varno stran?
Foto: www.checkpoint.com
Foto: www.checkpoint.com

S pravo programsko opremo je varnost našega e-poštnega predala lahko skoraj popolna. Rešitev Harmony Email & Collaboration zagotavlja zaščito za Microsoft 365, Google Workspace in vse vaše aplikacije za sodelovanje in skupno rabo datotek. Email & Collaboration je zasnovan posebej za e-poštna okolja v oblaku in je edina rešitev, ki grožnje ne le zazna, temveč jim preprečuje celo to, da bi sploh vstopile v mapo »Prejeto«. Rešitev bosta na NT konferenci na predavanju How to fight against phishing attacks by Check Point (op.a., Kako se s Check Pointom boriti proti phishing napadom) predstavila Check Pointova strokovnjaka Marko Ostanek, Security Engineering Team Leader, in Siniša Kovač, Sales Manager Slovenia & Croatia.

Katere so glavne prednosti rešitve?

Harmony Email & Collaboration nudi popolno zaščito za elektronsko pošto v oblaku in za aplikacije za sodelovanje. Ščiti občutljive poslovne podatke in varuje vse linije poslovne komunikacije. S tem nudi »neprebojno« varnost. Rešitev ujame vse tisto, kar ostale zgrešijo, vključno z izsiljevalsko programsko opremo, prevzemom računa in ostalimi napadi, nam je pojasnil Siniša Kovač.

Kakšen pa je odstotek uspešnosti pred phishing napadi?

Marko Ostanek je s številkami konkreten, saj nam je zaupal, da je stopnja uspešnosti pri lovljenju morebitnih nevarnosti odlična – rešitev odkrije 99,2 % napadov z lažnim predstavljanjem (phishing), ki bi jih sicer prejeli v mapo »Prejeto« v svojem poštnem predalu. Blokira kar 30 % več lažnih vsebin v primerjavi s privzeto varnostjo v oblaku. Harmony Email & Collaboration zazna in blokira najnaprednejše napade z lažnim predstavljanjem  tako v dohodnih, kot odhodnih in notranjih komunikacijah v realnem času, preden dosežejo končne uporabnike. Z izkoriščanjem umetne inteligence in strojnega učenja ter analiziranjem več kot 300 indikatorjev lažnega predstavljanja iz ThreatCloud AI, Check Pointove rešitve s pomočjo globalnega omrežja groženj zagotavljajo varnost na najvišjem nivoju.


Patentirana tehnologija AI (umetne inteligence), ki ustavi napade, preden pristanejo v mapi »Prejeto«:

  • Nastavitev v 5 minutah
  • Deluje vzporedno z obstoječimi orodji
  • Deluje z vsemi platformami za e-pošto in sodelovanje v oblaku
  • Zagotavlja preventivo in zaščito
  • Rešitev temelji na podlagi platforme ThreatCloud AI

Je zaščita pred zlonamerno programsko opremo tudi tako uspešna?

Harmony Email & Collaboration uporablja tehnologiji Check Point Harmony Threat Emulation in Threat Extraction za dostavo čistih datotek uporabnikom v 1,5 sekunde – z najboljšo stopnjo »ulova« groženj v panogi. Poleg tega (tako kot pri phishingu) rešitev preprečuje, da bi datoteke sploh prispele do mape »Prejeto«, kar je najboljši način za preprečevanje uspešnosti zlonamerne programske opreme. S tem, ko poskrbi, da do vas ne pridejo ne phishing napadi ne zlonamerna programska oprema, ohranja podjetja varnejša, pojasnita Kovač in Ostanek.

Kako pa to poteka v ozadju?

Zaupata nam, da algoritem za analizo dogodkov Harmony Email & Collaboration identificira vedenje, ki je lahko znak za zlonamerno dejanje. Ko se rešitev poveže s strankino aplikacijo v oblaku, zajame enoletne zgodovinske informacije, da se ustvari model vsakega uporabnika in profil groženj po meri organizacije. Spremlja več kot 100 indikatorjev dogodkov in jih med seboj poveže, da prepozna ogrožene račune. Harmony Email & Collaboration z izkoriščanjem obveščevalnih podatkov o grožnjah iz milijonov zaščitenih končnih točk in prehodov Check Point po vsem svetu prepozna zlonamerne uporabniške dejavnosti in blokira nepooblaščen uporabniški dostop.

Harmony Email & Collaboration ščiti vse glavne storitve za skupno rabo datotek – Google Drive, ShareFile, OneDrive, Sharepoint, Box, Dropbox.

Simon Kojić, Product manager, Ingram Micro Ljubljana, za konec poudari, da so strokovnjaki Check Pointa za e-pošto in sodelovanje dežurni 24/7 in se osredotočajo izključno na zahteve končnih uporabnikov.

Če želite izvedeti več o rešitvah Check Point in o tem, kako lahko pomaga zaščititi podatke v vašem podjetju, obiščite si.ingrammicro.eu

Povpraševanje lahko pošljete tudi na checkpointteamslovenia@ingrammicro.com (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več