Tiskalniki in skenerji
25.06.2021 14:20

Deli z drugimi:

Share

Najboljša 3D tiskalnika za takojšnjo uporabo v pisarniškem okolju

Tiskalnike Sindoh odlikuje zanesljivo delovanje brez nepotrebnega posredovanja uporabnika. Izpostavljena tiskalnika sta Plug&Play, torej ju po nakupu samo vklopimo in že lahko tiskamo.
Sindoh, 3DWOX 1X
Sindoh, 3DWOX 1X

3D tiskalnika podjetja Sindoh, 3DWOX 1X in 3DWOX 2x sta popolna tiskalnika, ki delujeta po principu FFF tehnologije. Prvi ima eno glavo, drugi pa dve, kar pomeni, da z njim lahko naenkrat tiskamo dva materiala. Lahko gre za dva materiala enakih lastnosti in različnih barv ali pa za dva popolnoma različna materiala. Eno glavo lahko na primer uporabimo samo za tiskanje podpor, in sicer iz materiala, topnega v vodi in tako bistveno poenostavimo odstranjevanje podpor, kar predstavlja prednost predvsem pri 3D tisku kompleksnih geometrijskih oblik.

Izredno enostavno upravljanje

Tiskalnika sta Plug&Play, kar pomeni, da ju po odprtju embalaže le postavimo na mizo, priklopimo v električno omrežje, vstavimo kaseto s filamentom in že lahko tiskamo. Podlaga in šoba se na zahtevano temperaturo segrejeta nadvse hitro, zato je učinkovitost tiskalnika na zelo visokem nivoju.

Oba tiskalnika odlikuje izredno enostavno upravljanje, saj sta pripravljena na takojšnjo uporabo. Tiskalnika imata vgrajeno tudi kamero in LED osvetlitev za nadzor tiskanja preko spleta na osebnem računalniku ali pa kar v aplikaciji na mobilnem telefonu. Izredno primerna sta za uporabo v pisarnah, saj vgrajeni HEPA filtri poskrbijo za filtriranje več kot 90 % delcev in vonjav iz zraka. Zato sta nadvse primerna tudi za uporabo v šolah in knjižnicah. Tiskalnika sta dovolj kompaktna za namestitev na katerokoli mizo.

Oba imata zaprt delovni prostor, kar omogoča, da se preko ogrevalne mize segreje celoten prostor, v katerem tiskamo, kar bistveno pripomore h kakovostnejšemu 3D tiskanju. Ker je prostor ogrevan, lahko brez težav tiskamo tudi zahtevnejše materiale, kot je na primer ABS.

Tiskalnika sta opremljena z najkakovostnejšimi vodili in navojnimi vreteni, kar zagotavlja izdelke s popolnimi mehanskimi in vizualnimi lastnostmi. Zato je delovanje brezhibno in izredno tiho. Na glavi tiskalnika je nameščen tudi senzor za merjenje razdalje šobe od delovne mize, ki je namenjen samodejnemu niveliranju mize. Ta zagotavlja, da je prva plast vedno enakomerne debeline po celotni površini delovne mize.

Sindoh 3DWOX 2x

Upogljiva mizica

Menjava filamenta je zelo enostavna, saj lahko filamente predhodno vstavimo v kasete in kasneje, ko je treba material zamenjati, v tiskalnik potisnemo samo kaseto, nato tiskalnik vse opravi sam. S tem se izognemo zamudnemu vpeljevanju filamenta v 3D tiskalnik, kar vam pri nekaterih drugih 3D tiskalnikih vzame kar nekaj časa.

Izredna prednost teh dveh tiskalnikov je tudi upogljiva mizica, kar naredi tiskalnik bistveno bolj kakovostnega od konkurenčnih. Upogljiva delovna mizica omogoča enostavno in hitro odstranitev 3D natisnjenega izdelka iz tiskalnika. Tako je tiskalnik kar najhitreje pripravljen za 3D tisk novega kosa. S tem se izognemo tudi poškodbam 3D natisnjenih izdelkov, ki se zelo pogosto pojavijo pri odstranitvi izdelkov s togih podlag.

Tiskalnika je v Sloveniji mogoče dobiti pri uradnem zastopniku proizvajalca Sindoh, podjetju Solid World d.o.o. ali kar preko njihove spletne trgovine na naslovu: https://www.solidworld.si/etrgovina.

V podjetju Solid World so ob nakupu katerega koli 3D tiskalnika blagovne znamke Sindoh pripravili prav posebne poletne popuste. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
3D printerji tisk

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več