Računalništvo, telefonija
21.01.2019 07:49

Deli z drugimi:

Share

Najbolj strašen robot doslej?

Robot Robo-Shark po obliki spominja na morskega psa.
Robot Robo-Shark po obliki spominja na morskega psa.

Trenutno je v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo, vključno z robotiko. Tu so predvsem v zadnjem času zelo aktivni inženirji kitajskega podjetja Robosea, saj so javnosti predstavili novo različico robota, ki bolj kot ne vzbuja strah. Robot Robo-Shark namreč po obliki spominja na morskega psa, lahko se brez težav potopi do globine 300 metrov in lahko preplava do pet kilometrov. Hitrost robota znaša do 18,5 kilometrov na uro oziroma do 10 vozlov, kar je odlična hitrost za plavanje pod vodo.

Čeprav robot Robo-Shark podjetja Robosea izgleda strašno, ta na srečo ni namenjen izvajanju vojaških nalog. Ta je namreč opremljen s številnimi tipali, ki bodo znanstvenikom pomagala pri zbiranju podatkov o temperaturi morja, količini soli v vodi, hrupu in elektromagnetnih valovih. To je tudi razlog, zakaj je zanimanje za robota Robo-Shark podjetja Robosea s strani številnih podjetji širom sveta zelo veliko.

Maloprodajna cena robota Robo-Shark podjetja Robosea na srečo mnogih ni pretirano visoka. Podjetje se je od novosti namreč pripravljeno ločiti že za preračunanih 10.545 evrov in sicer za vstopno različico.


Prijavi napako v članku