Računalništvo, telefonija
21.09.2018 09:20

Deli z drugimi:

Share

Najbolj priljubljen pametni zvočnik je…

Med vsemi je zdaleč najbolj priljubljen pametni zvočnik Google Home Mini.
Med vsemi je zdaleč najbolj priljubljen pametni zvočnik Google Home Mini.

Ko so pred časom vodilna podjetja ponudila v prodajo pametne zvočnike ni kazalo na to, da bo njihova prodaja uspešna. Ti sistemi zabavne elektronike so namreč nastali kot eden izmed številnih eksperimentov in so na trgu bili predstavljeni kot način preizkušanja sprejema s strani potencialnih uporabnikov. Vendar pa se je hitro izkazalo, da te naprave vsebujejo zelo velik potencial, zato sedaj gredo v prodajo kot za stavo.

Glede na podatke analitskega podjetja Strategy Analytics, je trgovcem v drugem četrtletju letošnjega leta skupno uspelo prodati skoraj 12 milijonov enot pametnih zvočniških sistemov. Med vsemi pa je bil zdaleč najbolj priljubljen pametni zvočnik Google Home Mini, saj je bilo skupaj prodanih kar 2,3 milijonov naprav, kar pomeni skupaj 20 odstotni tržni delež. Drugo in tretje mesto je zasedlo podjetje Amazon s pametnima zvočnikoma Echo in Echo Dot, saj je trgovcem uspelo prodati 2,4 milijonov oziroma 1,4 milijonov naprav.

Na četrtem in petem mestu najdemo pametna zvočnika Alibabin Tmail Genie in Google Home, medtem ko Applovega pametnega zvočnika ni na seznamu petih najbolj priljubljenih pametnih zvočnikov širom sveta. Kljub temu pa je podjetju Apple z njim uspelo pobrati kar 16 odstotkov celotnega zaslužka na tem trgu, kar kaže na to, so so kupci za pametne naprave podjetja Apple še vedno pripravljeni odšteti precej denarja.


Prijavi napako v članku