Računalništvo, telefonija
18.09.2019 12:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj neverjetne ugodnosti zaposlenih v Silicijevi dolini

.. Zaposleni v Silicijevi dolini delajo v enem izmed najbolj luksuznih delovnih okolij, kar jih obstaja, podjetja pa med seboj tekmujejo, kdo bo pobral največje talente ..
Najbolj neverjetne ugodnosti zaposlenih v Silicijevi dolini
Najbolj neverjetne ugodnosti zaposlenih v Silicijevi dolini

Skupna brezplačna kosila in gala večerje so praktično že minimalna zahteva, ki jo tehnološki velikani morajo ponuditi svojim zaposlenim. Nekatera podjetja ponujajo svojim zaposlenim vedno večjo fleksibilnost in spodbujajo življenje izven pisarne, medtem ko spet druga podjetja čim več stvari ponujajo na delovnem mestu, da bi zaposleni karseda brez obveznosti “živel” v pisarni.

10.000 dolarjev za preureditev pisarne

Apple organizira “pivske koncerte”, v sklopu katerih vsako leto zaposlenim v času zimskih praznikov nudi brezplačno pijačo, prigrizke in seveda glasbene izvajalce. Zaposleni pri Airbnb-ju dobijo 2.000 ameriških dolarjev letne “spodbude”, ki jo lahko pokoristijo v katerikoli Airbnb lokaciji po svetu. Asana svojim zaposlenim nudi 10.000 dolarjev, s katerimi si lahko čisto po svoje preuredijo delovno okolje, da se bodo počutili karseda najbolj udobno. Zanimiv pristop ima tudi Facebook, ki recimo mladim staršem nameni 4.000 ameriških dolarjev oz. še več, če se starši recimo odločijo za posvojitev otrok.

Amazon je verjetno največje podjetje na svetu, ki svojim zaposlenim omogoča, da s seboj pripeljejo kužka ali kakšno drugo domačo žival. S tem zaposlenim omogočijo, da se nikoli ne ločijo od svojih ljubljenčkov, kar postaja vse bolj priljubljena praksa. Square se je zadeve lotil nekoliko drugače in svojim zaposlenim ponuja “on-site” masaže, kiropraktike in ostale najbolj priljubljene aktivnosti.

Čiščenje oblek, najem avtomobilov …

Za izgled svojih zaposlenih redno skrbi Oracle, ki jim omogoča, da kar v poslovnih stavbah koristijo storitve čiščenja oblek, čevljev in ostalih modnih dodatkov. Če ste morda mislili, da je prisotnost hišnih ljubljenčkov na delovnem mestu nekaj nevsakdanjega, naj povemo, da podjetje VMware nudi zaposlenim dvodnevni plačani dopust ob izgubi hišnega ljubljenčka. Netflix se za razliko VMware-a osredotoča na mlade zaposlene z otroci, katerim omogoča celo leto porodniškega dopusta. Zanimiv pristop pa ima tudi Tesla, ki svojim zaposlenim nudi korporativni najem avtomobilov za vikend, sicer pa lahko uporabljajo njihova vozila za vožnjo na delovno mesto.

Podjetja se vedno boljo zavedajo, da je investicija v svoje zaposlene ključna za dolgoročno uspešnost podjetja. S takšnimi aktivnostmi in ugodnostmi kot smo jih našteli zgoraj, imajo zaposleni občutek, da podjetje dela v skupno korist. Z razvojem tehnologije lahko pričakujemo še več možnosti za ugodnosti za zaposlene, kjer bodo po vsej verjetnosti prednjačila podjetja, ki dotične storitve tudi razvijajo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več