Računalništvo, telefonija
01.08.2019 14:08
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naj otrok vstopi v svet programiranja z LEGO® MINDSTORMS® Education EV3

LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 je bil razvit zato, da v izobraževanje otrok vnese resnične scenarije, s katerimi se bodo lahko kasneje srečali v življenju.
LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 je bil razvit zato, da v izobraževanje otrok vnese resnične scenarije, s katerimi se bodo lahko kasneje srečali v življenju.

Vključite šolarje v računalniško programiranje z uporabo orodij LEGO® MINDSTORMS® Education EV3, s katerimi se bodo srečali z realnimi izzivi programiranja. LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 je bil razvit zato, da v izobraževanje otrok vnese resnične scenarije, s katerimi se bodo lahko kasneje srečali v življenju. Šolarji se naučijo ključnih konceptov programiranja z raziskovanjem težav, ki lahko doletijo programerje avtonomnih avtomobilov.

Z LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 gredo šolarji skozi pet korakov, ki so pomembni pri programiranju:


Odpravljanje težave

Šolarjem je predstavljen nek položaj, ki vodi do težave ali do nečesa, kar potrebuje izboljšavo. Težavo razčlenijo na manjše dele, kar je pomembno za njeno lažje razumevanje.

Vrednotenje

Šolarji testirajo program in ocenijo, če se njihovo avtonomno vozilo obnaša tako, kot so načrtovali. V nasprotnem primeru v program vnesejo ustrezne spremembe, dokler težave ne razrešijo.

Posploševanje

Šolarji razmislijo o različnih rešitvah problema, vključno z razmišljanjem o tem, kako so bile v preteklosti rešene podobne težave. Raziskujejo različne funkcionalnosti senzorjev, programov in dizajna robota, da bi videli, katere rešitve bi lahko bile koristne za razrešitev kakšne druge težave.

Abstrakcija

Šolarji razmislijo o svoji rešitvi, da bi videli, ali jo lahko posplošijo v neko splošno pravilo, ki jim bo v pomoč pri reševanju prihodnjih težav.

Algoritmično razmišljanje

Šolarji postopku sledijo korak za korakom. Naredijo podroben načrt in oris korakov, ki so potrebni za dosego cilja s pomočjo programskega jezika. Ta program nato aktivira njihove LEGO® modelčke.

Komplet vsebuje 9 aktivnosti, za vsako pa je potrebnih od 60 do 135 minut.

Za več informacij obiščite www.legama.si/en.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LEGAMA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LEGAMA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LEGAMA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več