Računalništvo, telefonija
05.03.2019 06:46
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na ta telefon se splača počakati

Novi Samsung Galaxy A40 bo za relativno malo denarja ponujal veliko.
Novi Samsung Galaxy A40 bo za relativno malo denarja ponujal veliko.

Čeprav se prodaja pametnih mobilnih telefonov Android vse bolj upočasnjuje, razvoj še vedno poteka tako hitro, da smo skoraj vsak teden deležni novega pametnega telefona, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android. Največ novih modelov ponudijo v prodajo kitajska podjetja, na vse pretege pa se trudijo tudi drugi proizvajalci. Pri tem se v ospredje vse bolj postavlja podjetje Samsung, saj poleg vrhunskih telefonov z ekstremno visokimi cenami ponuja v prodajo tudi cenovno ugodne pametne mobilne telefone Android, ki brez težav opravijo tudi z nekoliko zahtevnejšimi opravili.

Naslednji pametni mobilni telefon podjetja Samsung, ki bo za relativno malo denarja ponujal veliko, bo model Galaxy A40. Za novost bo namreč v prosti prodaji treba odšteti zgolj okoli 240 evrov, ta pa bo opremljena z relativno zmogljivo strojno opremo. Obsegala bo zaslon s 15,75-centimetrsko oziroma 6,2-palčno diagonalo in ločljivostjo 1080 x 2340 slikovnih točk, osemjedrnim procesorjem (dve jedri ARM Cortex A73+ frekvence 2,2 gigahercev in šest jeder ARM Cortex A53 frekvence 1,6 gigahercev) in 4 gigabajti sistemskega pomnilnika.

Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur, za zajem fotografij pa sta na voljo fotoaparata ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in 8 milijonov slikovnih točk. Grafičnim vsebinam bo pametni mobilni telefon Galaxy A40 kos preko vgrajene grafične kartice Mali-G71. Za shranjevanje je na voljo 64 gigabajtov sistemskega pomnilnika, po potrebi pa ga bomo lahko razširili s pomočjo pomnilniške kartice microSD do kapacitete 256 gigabajtov.


Prijavi napako v članku