Spletni brskalniki
03.05.2012 07:20

Deli z drugimi:

Share

Mozilla Firefox s poenotenim grafičnim vmesnikom

Vam je enoten grafični vmesnik Firefoxa po godu?
Vam je enoten grafični vmesnik Firefoxa po godu?

Danes za deskanje po svetovnem spletu uporabljamo raznovrstne naprave, in sicer od osebnega računalnika, mobilnega telefona, tabličnega računalnika pa vse do televizije in igralne konzole. Ker je razvoj grafičnega vmesnika spletnega brskalnika za različne platforme vse prej kot enostaven, so se pri organizaciji Mozilla odločili, da pripravijo enoten grafični vmesnik brskalnika Firefox za vse platforme. S tem bodo seveda največ pridobili uporabniki, saj bodo neglede na uporabljeno platformo imeli pred seboj vedno enak grafični vmesnik.

Prenovljeni grafični vmesnik so pripravili programerji skupine Madhava Enros v okviru projekta Kilimanjaro. Ti so zasnovali koncept grafičnega vmesnika spletnega brskalnika Firefox, ki se odlično prilega osebnim računalnikom z Windowsi 8, Applovim računalnikom Mac ter mobilnim napravam, s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom iOS in Android. Ta se namreč lahko pobaha z »mehkimi teksturami«, »gladkimi linijami« ter zaobljenimi zavihki, poenostavljenim spustnim menijem in navigacijsko vrstico.

Prenovljeni Firefox naj bi poleg novega grafičnega vmesnika prinesel še številne izboljšave, kot so razširjena podpora za aplikacije in hitrejše delovanje. Podjetje Kilimanjaro Initiative žal ni razkrilo, kdaj bo prenovljeni spletni brskalnik Firefox nared za prenos. Prav tako še ni znano, ali bo Mozilla novi grafični vmesnik vključila v obstoječo različico Firefoxa ali pa bodo programerji pripravili povsem prenovljen brskalnik, ki bo sčasoma nadomestil zdajšnjega. Do tedaj pa si lahko ogledamo predstavitev novega grafičnega vmesnika Firefoxa. Ta je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/ObojZ.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku