Telefoni
26.06.2012 13:08
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung družine Galaxy S so najboljši mobilniki vseh časov

Prodajno najbolj uspešna družina pametnih mobilnih telefonov podjetja Samsung.
Prodajno najbolj uspešna družina pametnih mobilnih telefonov podjetja Samsung.

Predsednik podjetja Samsung, JK Shin, je javnosti posredoval zanimive podatke o prodaji pametnih mobilnih telefonov družine Galaxy S širom sveta. Predsednik enega največjih proizvajalcev pametnih mobinikov na svetu je priznal, da so z mobilniki družine Galaxy S dejansko zadeli v polno, saj se ti prodajajo kot vroče žemljice. Trgovcem je v dobrih dveh letih uspelo prodati okoli 24 milijonov mobilnikov Galaxy S . Še bolj uspešna je bila prodaja njegovega naslednika. Galaxy S2 je v dobrem letu dni dosegel kvoto 28 milijonov primerkov.

Pametni mobilni telefon Galaxy S3, ki ga je Samsung predstavil konec letošnjega aprila, je na zelo dobri poti, da bo po številu prodanih kosov presegel oba njegova predhodnika. Podjetje Samsung Telecommunication je namreč zatrdilo, da naj bi mu do koncu julija oziroma v slabih treh mesecih od pričetka trženja uspelo prodati skupno že dobrih 10 milijonov naprav. Ti podatki so nadvse dih jemajoči, vsaj glede na to, da se je prodaja mobilnikov Galaxy S3 v ZDA pričela šele 21. junija in ga tam trenutno trži le en ponudnik storitev mobilne telefonije.

Prodajni rezultati mobilnikov družine Galaxy S dejansko kažejo na to, da je podjetju Samsung uspelo zadovoljiti ključne potrebe uporabnikov storitev mobilne telefonije. Zato niti ne preseneča, da je južnokorejski gigant trenutno edini, ki se lahko kosa s podjetje Apple. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S2 je celo neposredno vplival na drastično zmanjšanje povpraševanja po Applovem mobilniku iPhone 4S. Predsednik podjetja Samsung je zato trdno prepričan, da jim bo z mobilnikom Galaxy S3 letos uspelo preseči prodajo Applovih mobilnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku