Telefoni
08.06.2013 07:42

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Samsung Galaxy S4 s procesorjem Intel?

Samsung naj bi v drugi polovici leta ponudil v prodajo pametni mobilni telefon Galaxy S4, ki naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal procesorje Intel Atom. Novost naj bi zagotavljala izjemno računsko moč, zato ji niti pri najzahtevnejših opravilih ne bo zmanjkalo sape.
Kljub pričakovani visoki prodajni ceni, je Samsung za mobilnik Galaxy S4 prejel kar 4-krat več naročil kot pri predhodniku.
Kljub pričakovani visoki prodajni ceni, je Samsung za mobilnik Galaxy S4 prejel kar 4-krat več naročil kot pri predhodniku.

V zadnjem času se vse več proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov odloča za pripravo izdelkov, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesorje Intel Atom z jedrom Clover Trail+. Ti namreč temeljijo na zgradbi x86 (enako kot procesorji za osebne računalnike) in zagotavlja izjemno računsko moč, zato jim ne zmanjka sape niti pri najzahtevnejših opravilih. Kot vse kaže bo Samsung s procesorjem Intel Atom kmalu opremil tudi izjemno priljubljeni pametni mobilni telefon Galaxy S4, saj se je ta »pojavil« na nedavni Intelovi predstavitvi, kjer je računalniški gigant predstavil nove naprave, ki bodo temeljile na osnovi njegovih mobilnih rešitev.

Iz Intelove nedavne predstavitve žal ni razvidno, kdaj naj bi podjetje Samsung ponudilo v prodajo novo različico pametnega mobilnega telefona Galaxy S4. To se bo po vsej verjetnosti zgodilo že v drugi polovici letošnjega leta, saj naj bi južnokorejski gigant takrat ponudil v prodajo tudi prvo družino tabličnih računalnikov Galaxy Tab opremljeno s procesorji Intel Atom (http://goo.gl/FsPKW). Na novosti bo sprva nameščen operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, v bližnji prihodnosti pa naj bi Samsung dodal še Windows 8 Pro.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku