Telefoni
20.05.2010 10:17
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni operacijski sistem Apple iPhone OS 4.0 na preizkušnji

Applov mobilni operacijski sistem iPhone OS 4 preprosto navdušuje, a ne?
Applov mobilni operacijski sistem iPhone OS 4 preprosto navdušuje, a ne?

Podjetje Apple je najavilo razpoložljivost že četrte poskusne različice težko pričakovanega mobilnega operacijskega sistema iPhone OS 4.0, ki ga je tokrat mogoče prosto prenesti kar s svetovnega spleta. Novost je seveda namenjena uporabnikom zelo priljubljenega mobilnega telefona iPhone in prinaša obilico bolj ali manj uporabnih novosti.

Programerji iz Cupertina so tokrat nekoliko spremenili začetno stran operacijskega sistema. Ta je sedaj preglednejša, saj so ikone številnih aplikacij že postavljene v mapo »Utilities«. Med njimi najdemo uro, kalkulator, kompas in programsko opremo za zvočne zaznamke. Uporabnik ima tokrat možnost celo izbirati lastno sliko ozadja.

Četrta generacija mobilnega operacijskega sistema Apple iPhone OS seveda prinaša tudi težko pričakovano večopravilnost in to tudi za aplikacije, ki jih za priljubljeni mobilnik pripravljajo tretja programska podjetja. Večopravilnost pa je pri novincu omejena na sedem storitev, vključno z zvokom, spletno telefonijo VoIP in navigacijskim sistemom GPS.

Četrta poskusna različica Applovega mobilnega operacijskega sistema iPhone OS 4.0 navdušuje tudi z izjemno odzivnostjo in natančnostjo aplikacije Maps ter nadpovprečno hitrostjo delovanja. Končna različica novega izdelka podjetja iz Cupertina pa naj bi bila uporabnikom zdaleč najbolj priljubljenega mobilnega telefona iPhone na voljo v poletnih mesecih.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku