Programska in razvojna orodja
12.04.2013 12:42

Deli z drugimi:

Share

Mobilni Office za Android in iOS v naslednjem letu

Microsoft naj bi mobilno različico pisarniškega paketa Office za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android in iOS pripravil najkasneje do naslednjega oktobra. Oktobra letos pa bodo prenovljenega Offica deležni uporabniki namiznih in osebnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows 8.
Mobilna različica pisarniškega paketa Office bo na voljo za mobilne naprave Android, iOS, Windows Phone in Windows RT.
Mobilna različica pisarniškega paketa Office bo na voljo za mobilne naprave Android, iOS, Windows Phone in Windows RT.

Čeprav programerji podjetja Microsoft veliko mero pozornosti posvečajo oblačnemu pisarniškemu paketu Office 365, to seveda še ne pomeni, da so ti pozabili na mobilno različico, namenjeno pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android in iOS. Na svetovnem spletu se je namreč pojavil skrivni načrt podjetja iz Redmonda o razvoju mobilne inačice priljubljenega pisarniškega paketa. Če mu gre verjeti, bo mobilni Office nared najkasneje do naslednjega oktobra.

Novega pisarniškega paketa Office pa ne bodo prejeli le uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android in iOS ampak tudi uporabniki namiznih in osebnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows 8. Ti bodo deležni posodobljenega urejevalnika besedil Word, urejevalnika preglednic Excel, predstavitvenega progama PowerPoint in programa za izdelavo zapisnikov OneNote. Prenovljeni Office naj bi bil nared že oktobra letos.

Aprila naslednjega leta naj bi Microsoft pripravil še prenovljeno različico pisarniškega paketa, namenjeno uporabnikom Applovih računalnikov Mac, uporabniki mobilnega operacijskega sistema Windows RT pa bodo deležni odjemalca elektronske pošte Microsoft Outlook. V aprilu naj bi bil na voljo še Office za Windows Phone.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Prijavi napako v članku