Prenosni računalniki
12.06.2024 08:23

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni prenosnik Linux s 7-palčnim zaslonom končno na voljo!

Organizacija MNT Research je ponudila v prodajo nadvse zanimivi miniaturni prenosni računalnik Pocket Reform. A ta ni poceni.
Foto: Crowdsupply
Foto: Crowdsupply

Organizacija MNT Research je že pred časom predstavila nadvse zanimivi miniaturni prenosni računalnik Pocket Reform, ki se precej razlikuje od rešitev, ki so trenutno na trgu. Novost je bila nedavno končno ponujena v prodajo. Zaradi nenavadne oblike in funkcionalnosti je temu primerna tudi cena. Ta je namreč na voljo preko portala crowdsupply.com za kar preračunanih 927 evrov.

Miniaturni prenosnik MNT Pocket Reform za preračunavanje podatkov uporablja procesor NXP i.MX 8M Plus. Ta temelji na osnovi štirih procesorskih jeder ARM Cortex-A53 frekvence 1,8 gigahercev. Poleg tega je tu na voljo še kakovostni zaslon s 7-palčno oziroma 17,8-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Torej ga bomo lahko zlahka prenašali naokoli.

Kompaktni prenosni računalnik MNT Pocket Reform je zmožen opravljati večino dnevnih nalog. Med njimi najdemo beleženje zapiskov, pisanje in branje elektronskih sporoči, predvajanje videoposnetkov, poslušanje glasbe in igranje enostavnejših iger. K temu prispevata tudi sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in grafična kartica Vivante GC7000UL s strojnim učenjem.

Za vnos podatkov je na voljo mehanska tipkovnica s 60 tipkami, ki ima barvno osvetlitev. Tu je na voljo še 10 milimetrska sledilna ploščica s štirimi gumbi. Za shranjevanje podatkov je na voljo 128 gigabajtov prostora (NVMe SSD), ki ga lahko po potrebi razširimo s pomnilniško kartico microSD. Kar se tiče povezav, pa tu najdemo brezžični povezavi Wi-Fi 802.11 ac in Bluetooth 5.0.

Kompaktni prenosni računalnik Pocket Reform organizacije MNT Research ima za dolgo avtonomijo delovanja na voljo baterijo kapacitete 8.000 miliamper. Celoten računalniški sistem je nekoliko debelejši v primerjavi s sorodnimi rešitvami, saj meri 20 x 11,5 x 4,6 centimetrov. Novost je naprodaj na spletni povezavi https://www.crowdsupply.com/mnt/pocket-reform.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več