Računalništvo, telefonija
14.12.2019 06:30

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Teams končno na voljo tudi za Linux

Storitev Microsoft Teams bo zagotovo razveselila marsikaterega uporabnika odprtokodnih distribucij Linuxa.
Storitev Microsoft Teams bo zagotovo razveselila marsikaterega uporabnika odprtokodnih distribucij Linuxa.

Microsoft postaja med uporabniki odprte kode iz dneva v dan bolj priljubljen. To priljubljenost si je najprej pridobil z operacijskim sistemom Windows 10, saj je ta že pred časom pridobil vgrajeno čistokrvno Linuxovo jedro, kar posledično pomeni, da je zagotovljena polna podpora za Linux ukaze in knjižnice. Ker pa brez sodelovanja med člani skupin enostavno ne gre, so pri podjetju Microsoft najavili, da je njihovo orodje za neposredno sporočanje Teams odslej na voljo tudi uporabnikom distribucij operacijskih sistemov Linux. Tu dejansko gre za prvega člana družine pisarniških programov Office, ki ga podjetje Microsoft tudi uradno podpira za operacijski sistem Linux.

Uporabniki odprtokodnega operacijskega sistema Linux so sicer lahko tudi doslej uporabljali orodje Microsoft Teams, a le v okviru spletnega brskalnika. To je dejansko pomenilo, da niso imeli na voljo vseh možnosti, ki so bile na voljo uporabnikom klasičnega odjemalca za operacijski sistem Windows. Uporabnikom spletne različice namreč ni bila na voljo možnost opravljanja videokonferenc ter deljenja zaslona, kar je marsikomu pričakovano grenilo življenje. Zaradi tega je bila priprava namizne različice programa Microsoft Teams za okolja Linux praktično nujna in seveda dobro sprejeta.

Več informacij o uporabnem orodju Microsoft Teams za operacijske sisteme Linux je na voljo na spletni povezavi https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Teams-Blog/Microsoft-Teams-is-now-available-on-Linux/ba-p/1056267. Tu so na voljo tudi navodila za namestitev novosti ter praktični napotki za uporabo.


Prijavi napako v članku