Telefoni
13.08.2020 11:41

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Surface Duo bo naprodaj kmalu, a ne bo poceni!

Microsoft Surface Duo bo prinesel kar nekaj zanimivih možnosti.
Microsoft Surface Duo bo prinesel kar nekaj zanimivih možnosti.

Podjetje Microsoft je že konec lanskega leta prijetno presenetilo s predstavitvijo nadvse zanimivega pametnega mobilnega telefona, ki ga poganja mobilni operacijski sistem Android. Govorimo o pametnem telefonu Surface Duo, pri čemer gre za preklopno napravo, ki za prikaz slik uporablja dva zaslona s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo. Zaslona lahko “obračamo” za do 360 stopinj, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo tako v vlogi klasičnega pametnega mobilnega telefona kot tabličnega računalnika ali celo elektronske knjige. To ne preseneča, saj ko je naprava povsem odprta, ima uporabnik na voljo zaslon z 20,6-centimetrsko oziroma 8,1-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.700 x 1.800 slikovnih točk in razmerjem stranic 3 proti 2.

Pametni mobilni telefon Microsoft Surface Duo je opremljen še z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 855, šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim prostorom do 256 gigabajtov (najzmogljivejša različica). Novost razpolagala z baterijo zmogljivosti 3.577 miliamper ur, ki se bo polnila preko vmesnika USB-C. Ta bo zadoščala za do 15,5 ure zajema videoposnetkov, do 10 dni v stanju pripravljenosti in za do 27 ur pogovorov. Novost podpira še brezžična omrežja 4G/LTE ter brezžični povezavi Wi-Fi 5 e Bluetooth 5.0.

Inovativni pametni mobilni telefon Microsoft Surface Duo bo na prodaj že od 10. septembra letos, in sicer sprva v Združenih državah Amerike. Ta pričakovano ne bo poceni. Trgovci se bodo od vstopne različice novosti namreč pripravljeni ločiti za okoli preračunanih 1.182 evrov. V Evropi pa bo novost seveda še dražja.


Prijavi napako v članku