Računalništvo, telefonija
04.01.2010 10:41

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Research patentiral vhodno računalniško napravo na osnovi elektromiografije

Microsoftova vhodna računalniška naprava, ki temelji na osnovi elektromiografije, preprosto navdušuje!
Microsoftova vhodna računalniška naprava, ki temelji na osnovi elektromiografije, preprosto navdušuje!

V kolikor ste bili navdušeni nad igričarsko rokavico Peregrine Glove, ki je kot nalašč za igranje večigralske spletne igre World of Warcraft, potem vam bo zagotovo zastal dih ob pogledu na novo vhodno računalniško napravo, ki jo je pred kratkim patentiral Microsoftov raziskovalni oddelek (Microsoft Research). Inovativna vhodna računalniška naprava namreč temelji na osnovi elektromiografije (EMG), kar pomeni, da preko namenskih tipal zaznava delovanje mišic na roki, gibanje le-teh pa v realnem času pretovori v ukaze in jih posreduje računalniškemu sistemu.

Microsoftov raziskovalni oddelek je za predstavitvene namene pripravil videoposnetek uporabe inovativne vhodne računalniške naprave v povezavi s priljubljeno računalniško igro Guitar Hero. Vodja Microsoftovega raziskovalnega oddelka je ob tem še najavil, da bodo poskušali v bližnji prihodnosti oblikovati še brezžična tipala EMG, ki jih bo mogoče namestiti po celotnem telesu.

Ker je Microsoftova inovativna vhodna računalniška naprava, ki temelji na osnovi elektromiografije (EMG), šele idejna zasnova, je težko napovedati, ali bo izdelek sploh kdaj na voljo v prosti prodaji. Vsekakor pa bi bila zadeva zanimiva predvsem za upravljanje mobilnih naprav.


Prijavi napako v članku