Telefoni
17.03.2010 16:36

Deli z drugimi:

Share

Microsoft podal strojne zahteve za Windows Phone 7

Windows Phone 7 je strojno precej zahteven.
Windows Phone 7 je strojno precej zahteven.

O tem, kakšna mora biti strojna oprema mobilnikov, da bodo lahko tekoče poganjali nov Microsoftov operacijski sistem za mobilnike Windows Phone 7, je bilo precej ugibanj. Špekulacij je sedaj konec, saj je Microsoft na konferenci MIX10 obelodanil podatke o potrebni strojni opremi.

Za poganjanje operacijskega sistema Windows Phone 7 mora biti mobilnik opremljen s procesorjem Cortex ali Snapdragon, obenem pa mora imeti tudi vsaj 256 megabajtov pomnilnika ter vsaj 8 gigabajtov flash spomina. Imeti mora tudi solidno zmogljiv grafični čip s podporo DirectX 9 ter grafičnim pospeševalnikom. Govora je bilo tudi o samem zaslonu. Sprva bodo morali mobilniki imeti zaslon, ki bo zmogel prikazati resolucijo WVGA (480 x 800) , a se bo to čez čas spremenilo, saj ga bodo lahko poganjali tudi mobilniki z resolucijo HVGA (320 x 480). Po Microsoftovih trditvah mora mobilnik imeti tudi fotoaparat z vsaj 5 megapiksli in LED bliskavico, A-GPS, kompas, merilec pospeškov ter tipke Start, Search in Back.

Na spletu je mogoče videti tudi že video predstavitve mobilnikov, ki poganjajo operacijski sistem Windows Phone 7. Dva takšna mobilnika si lahko ogledate na precej kratkem spodnjem video posnetku. Prvi je LG Panther, ki se lahko pohvali tudi s QWERTY tipkovnico, drugi pa Samsung Slate. Slednji vsaj kar se oblike tiče precej spominja na uspešen Samsungov model i8910 Omnia HD.


Prijavi napako v članku