Računalništvo, telefonija
27.05.2016 11:18
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in Facebook načrtujeta najhitrejšega

"MAREA" internetni kabel, ki bo povezoval ameriško Virginio in španski Bilbao po dnu Atlantskega oceana, bo najzmogljivejši podvodni kabel kadarkoli postavljen na dno Atlantskega oceana, saj bo omogočal kapaciteto prenosa podatkov s hitrostjo 160 terabitov na sekundo.
Microsoft in Facebook načrtujeta najhitrejšega
Microsoft in Facebook načrtujeta najhitrejšega

Novi projekt Facebooka in Microsofta cilja predvsem na prenos večje količine podatkov v krajšem času, zadovoljitev visokih zahtev uporabnikov, pripravo na “prihodnost v oblakih”, poleg tega pa je največja skrb korporacij karseda učinkovita in zanesljiva raba njihovih storitev v Evropi. 6600 kilometrov dolg kabel bo nastajal od tega poletja, pa vse tja do oktobra 2017, ko naj bi projekt bil končan. Po podatkih Facebooka in Microsofta naj bi v projektu “MAREA” sodelovalo globalno komunikacijsko podjetje Telxius, ki je v lasti Telefonice.


Christian Belady, iz Microsoftovega podatkovnega centra, je za portal Gadgets360 dejal, da morajo v podjetju nuditi zanesljivo povezljivost, saj si to njihove stranke zaslužijo in ravno to je razlog za neprestani razvoj in vlaganje v nove, inovativne nadgradnje internetne infrastrukture ter “Microsoft Clouda“. Ne glede na cilje, finančne ali družbeno koristne, si verjetno vsi uporabniki želimo kakovosti in hitrosti uporabe interneta, zatorej optimistično čakamo na epilog zahtevnega projekta.


Prijavi napako v članku