Računalništvo, telefonija
05.03.2019 07:47

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Edge postaja uporabnikom spleta vse bolj všeč!

Spletni brskalnik Microsoft Edge postaja vse bolj priljubljen med uporabniki spleta.
Spletni brskalnik Microsoft Edge postaja vse bolj priljubljen med uporabniki spleta.

Da je spletni brskalnik Microsoft Edge v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 najbolj varčen z električno energijo, je Microsoft že pred časom dokazal kar z lastnim preizkusom. Ker je ta tudi eden najbolj varnih brskalnikov ta trenutek, ne preseneča, zakaj podjetje Microsoft želi, da čimprej prenehamo z uporabo njihovega zastarelega spletnega brskalnika Internet Explorer. Na svetu je namreč še vedno veliko uporabnikov osebnih računalnikov, ki uporabljajo zastareli Internet Explorer, kar še posebej drži za poslovne uporabnike, ki z njim dostopajo do zastarele spletne programske opreme.

Odlično delovanje, varčnost z električno energijo in varnost so razlogi, zakaj se uporabniki osebnih računalnikov Windows vse bolj odločajo za uporabo spletnega brskalnika Microsoft Edge za brskanje po svetovnem spletu. To je pokazala tudi nedavna raziskava, ki jo je opravila analitska hiša NetMarketShare. Odstotek uporabnikov relativno mladega spletnega brskalnika je namreč v februarju letos znašal 4,79 odstotkov, v mesecu januarju pa je ta delež znaša okoli 4,61 odstotkov. Prvo mesto med spletnimi brskalniki trenutno s 66,9 odstotnim tržnim deležem ima še vedno spletni brskalnik Chrome, a se mu je delež v primerjavi z januarjem nekoliko znižal.

Prehod na spletni brskalnik Microsoft Edge bo kmalu postal še privlačnejši. Ta bo namreč temeljil na osnovi pogona Chromium, ki je med drugim uporabljen v brskalnikih Google Chrome, Opera, Vivialdi in drugih. Uporabnikom prihajajočega spletnega brskalnika Microsoft Edge bodo torej na voljo vse tehnologije in orodja, ki so že del najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov, vključno z brskalnikoma Google Chrome in Mozilla Firefox. Microsoft bo zaradi združljivosti s spletnim brskalnikom Internet Explorer moral pri novincu obdržati združljivost, a to naj ne bi vplivalo na nove možnosti novega brskalnika Edge. Novi pogon z novimi možnostmi bo v spletni brskalnik Edge vpeljan postopoma, deležni pa ga bodo le uporabniki sistema Windows 10. Uporabniki bodo seveda lahko uporabljali tudi vse programske razširitve, ki so trenutno združljive s spletnim brskalnikom Google Chrome, kar bo še izboljšalo njegovo uporabnost.


Prijavi napako v članku