Strojna oprema
11.01.2007 08:55

Deli z drugimi:

Share

Memory Stick PRO Duo dosegel 8 GB

Lastniki Sonyevih produktov, kot so Cyber-shot fotoaparati ali PSP-ji, bodo veseli novice, da je Sony pokazal svoj izboljšani Memory Stick PRO Duo, ki so ga zdaj “navili” kar do zavidljivih 8 GB. Memory Stick format je nastal v času zametkov digitalnih kamer, danes pa smo na pragu HD videa, razlaga odločitev Mike Kahn, ki pri Sony-u vodi oddelek za omenjene pomnilniške kartice. Ob hitrem razvoju vseh mogočih elektronskih naprav Memory Stick pač ne more ostajati zadaj. Kapacitete tako ali tako ni nikoli preveč, mar ne?
Kahn zagotavlja, da bomo na 8 GB MSX-M8GS Memory Stick modele lahko shranili okoli 1.500 slik v 10-megatočkah ločljivosti, več kot 18 ur videa pri 768 Kb/sekundo v MPEG4 kompresiji in nanje počili okoli 2.000 povprečno 4-minutnih skladb v MP3 formatu (pri vzorčenju 128kb na sekundo).
Kot je to v navadi, pa tovrstne kartice ne bodo poceni: od februarja dalje boste za 8 GB različico primorani odšteti okoli 300 dolarjev! Sploh glede na podatek, da 4 GB kartica stane slabih 100 dolarjev.


Prijavi napako v članku