Računalništvo, telefonija
24.02.2016 07:40

Deli z drugimi:

Share

MediaTek Helio P20 bo zmogljivost mobilnih naprav pognal v nebo!

Cenovno ugodni procesor MediaTek Helio P20 bo še pohitril poceni mobilne naprave!
Cenovno ugodni procesor MediaTek Helio P20 bo še pohitril poceni mobilne naprave!

Glavne zasluge za to, da lahko za malo denarja kupimo izredno zmogljive mobilne naprave gredo v prvi vrsti podjetju MediaTek, saj njegovi relativno poceni procesorji ponujajo izjemno zmogljivost, in sicer tako pri preračunavanju podatkov kot bogatih grafičnih vsebin. S pripravo procesorja Helio P20 so njegovi inženirji šli še nekoliko dlje, saj gre tu za poceni osem jedrni procesor, ki zlahka opravi tudi z najzahtevnejšimi nalogami. Procesorska jedra ARM Cortex-A53 so namreč izdelana s pomočjo 16 nanometrske tehnologije in podpirajo 64 bitne operacije.

Cenovno ugodni procesor MediaTek Helio P20 za pametne mobilne telefone in tablične računalnike lahko podatke preračunava s frekvenco do 2,3 gigahercev, zahtevnim grafičnim vsebinam pa je kos vgrajena grafična kartico Mali-T880 frekvence 900 megahercev. Tu najdemo še vgrajeno podporo za hitro omrežja 4G/LTE (do 400 megabajtov na sekundo prenosa in do 50 megabajtov na sekundo nalaganja) in podporo za optična tipala za kakovostnejše fotografije predvsem od manjši svetlobi. Novost podpira tudi energijsko varčne sistemske pomnilnike LPDDR4X.

Procesor MediaTek Helio P20 je tudi znatno boljši v primerjavi z njegovim predhodnikom Helio P10, saj porabi kar četrtino manj električne energije, pri opravilih pa je v povprečju precej hitrejši. Množična proizvodnja novosti naj bi se začela predvidoma še pred koncem zime. To posledično pomeni, da lahko prve pametne mobilne telefone in tablične računalnike opremljene z njim pričakujemo že v drugi polovici leta.


Prijavi napako v članku