Računalništvo, telefonija
25.01.2019 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

McDonald’s tudi v Ljubljani s samopostrežnimi avtomati

Ste se v Ljubljani ustavili morda že v McDonald'su na Čopovi? Ta je namreč kot prvi v Ljubljani opremljen s kioskom za prevzem naročila. Takšni že stojijo v Mariboru, Ptuju, Domžalah, Bledu in v Rudniku.
Samopostrežni avtomati sedaj tudi na Čopovi.
Samopostrežni avtomati sedaj tudi na Čopovi.

Kioske za naročila je McDonald’s v Sloveniji že ponudil v letu 2016, kot prve na Bledu in na Ptuju. Sedaj pa lahko uporabniki svoja naročila oddajo tudi na avtomatu na Čopovi in na Rudniku.

Naročanje je preprosto. Uporabnik najprej izbere, ali želi jesti v restavraciji ali želi naročilo vzeti s sabo. Nato mora izbrati način plačila. V primeru plačila s kartico uporabnik na koncu preprosto prisloni kartico na POS terminal ali jo vstavi v režo le-tega in po potrebni vnese PIN. V primeru plačila z gotovino se uporabniku natisne številka naročila, s katero nato stopi do blagajne (večkrat je to posebna blagajna, ki omogoča samo plačilo naročila, oddanega na avtomatu), kjer nato s kovanci in bankovci poravna nakup.

Uporabniku je na avtomatu predstavljena ponudba, med katero lahko izbira. Ravno zaradi tega so ti avtomati zelo priljubljeni, saj si lahko gost vzame čas in pregleda celotno ponudbo, ne da bi bil prisiljen oddati naročilo čimprej zaradi gneče. Prav tako je ponudba predstavljena vizualno in s cenami, kar še pripomore k uporabniški izkušnji (nekaj, kar ni na voljo na redni blagajni).

Ob koncu oddaje naročila, si gost vzame plošček s številko, postavljen ob blagajni, katerega vnese v avtomat. Tako osebje sporoči gostu, kdaj je naročilo pripravljeno za prevzem.

Na žalost pa v Sloveniji uporabnik nima možnosti, da bi mu naročilo prinesli k mizi (t.i. “table service”), zato mora čakati pred pultom. Prav tako na avtomatih ni mogoče prilagoditi sendviča (t.i. “customize your order”), čeprav so avtomati identični tistim v tujini. Ti dve funkciji najverjetneje nista na voljo zato, da ima osebje več časa pripravljati vaše naročilo, kot tudi, da jim v kuhinji ni treba sestavljati vsakega sendviča po želji.


Prijavi napako v članku